• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2020

18:38

(FOTO) U MAJAMIJU BROJ ZARAŽENIH RASTE, NE POMAŽE 27 STEPENI! Otkazani letovi, kruzeri ostali u lukama, zatvoreni parkovi, otkazani sportski događaji...

Vesti

(FOTO) U MAJAMIJU BROJ ZARAŽENIH RASTE, NE POMAŽE 27 STEPENI! Otkazani letovi, kruzeri ostali u lukama, zatvoreni parkovi, otkazani sportski događaji...

Podeli vest

Kada priču o večnom letu, beskrajno dugim pešcanim plazama, toplom okeanu, tenisu ... zameni globalnopreteća reč korona i Majami koji je živeo 24 sata za više od 50 miliona turista godišnje, velikom brzinom zatvara jedna po jedna vrata

Ozbiljnost situacije dodatno potvrđuje i činjenica da je među zaraženima i prvi čovek grada Frensis Suarez (42) koji je, kako se navodi, virusu bio izložen na sastanku sa delegacijom Brazila predvođenom predsednikom Žairom Bolsonarom, a kome je i prisustvovao i prvi čovek SAD Donald Tramp.

Izgleda da je ovde srušena i nada o kojoj stručnjaci govore - da će temperature više od 25 stepeni uništiti virus, jer na Floridi gde je ukupno 71 osoba zaražena (od sinoć šest novih u Majamiju i 19 širom države) je temperatura svakodnevno 27 stepeni.

Od četvrtka je uvedeno vanredno stanje i na svakom mestu čuje samo: "zatvara se" ili "otkazano, otkazano", samo se ne zaustavlja panika koja je ljude požurila u nabavku i pravo pustošenje rafova.

Za ulaz u veliku, ili preciznije rečeno ogromnu prodavnicu "Costco", a u kojoj su cene nesto niže nego u svim ostalim, trebalo je bar desetak minuta tražiti po parkingu prazna kolica - odnosno rezervisati ih kod vlasnika koji je kupljeno već ubacivao u automobil.

U toj radnji, u koju da biste ušli morate da imate plaćenu godišnju članarinu od 60 dolara, nekada se moglo naći sve - od "igle do lokomotive" - pod koju se ubrajaju i najmoderniji i najveci televizori od 2.500 USD, kanui i kajaci ili dijamantsko prstenje od 85.000 dolara, danas se ne može naći ni zrno pirinča.

U petak nije bilo mesa, ogromni frižideri zjapili su potpuno prazni. Nije bilo ni deterdzenta, ni hleba ni kroasana, ni ubrusa ...

Sredstava za dezinfekciju danima nema. Prazni rafovi na kojima su nekada bili, sada je istaknuta molba da se kupovina ograniči na samo dva komada.

HILJADE AMERIČKIH VOJNIKA SE UPRAVO ISKRCAVA ŠIROM EU! KORONAVIRUS ZA NJIH NIJE PRETNJA, KREĆU KA RUSIJI... Nešto se dešava, a mediji o ovome ćute!

Slično je stanje u prodavnicama "Publixa", trgovinskog lanca poput našeg Maksija ili Idee u kojima nema voća, povrća, ubrusa, papira...

Od noćas iz Majamija u narednih 30 dana neće isploviti nijedan kruzer kompanija Rojal Karibijen, Norvižan ... dok su Dizni i Princes tu odluku doneli još početkon nedelje i to na nekoliko meseci.

Avio kompanije su u četvrtak obavestile sve koji imaju karte za Evropu da su letovi otkazani i time stavili tačku na svaku moguću komunikaciju.

Foto: Tanjug/AP

Od danas zatvoreni su i svi parkovi, školski raspust biće produzen od ponedeljka za jos dve nedelje, a plan je da se pređe i na onlajn učenje.

Zanimljivo je da u Majamiju retko može da se vidi neko sa maskom

Osim velike trke konja održane danas bez prisustva publike otkazana su sva sportska i kulturna desavanja uključujući i jedan od najlepših i najimpresivnijih događaja u gradu - u Majami dizajn distriktu - među palmama i radnjama najprestižnijih svetskih modnih kuća, koncert Simfonijskog orkestra.

Reč otkazano stoji i uz Majami open, ali i uz sve programe u najnovijoj atrakciji na širem područja grada - jedinstvenom hotelu Seminole Hard Rock u obliku dve džinovske gitare naslonjene jedna na drugu, visoke 140 metara, otvoren pre manje od šest meseci.

Ali u odnosu na sve to ljudi su ovde počeli da mnogo više da pokazuju zabrinutosti da li će zbog korone mnogi od njih ostati bez posla.

Kada je reč o Evropljanima oni, s druge strane,brinuti kako će i kada moći da prelete Atlantik i vrate se svojim obavezama.

Zanimljivo je da se pokazalo, kada je reč o medijima, da su lokalni mediji sada potrebniji i važniji nego ikada ranije.

Oni ovde traže odgovore na brojna, konkretna pitanja poput - da li neko ko je jednom preležao koronu može ponovo da je dobije vezano za primer jednog Kineza ili da li ce najjužniji deo Floride Ki Vest, koji je na 90 milja od Kube - poznat i po Ernestu Hemingveju, uspeti da sačuva turiste.

U Majamiju su zabranjeni svi skupovi sa više od 250 učesnika.

Imajući na umu zatvaranja i otkazivanja najbolje se drži američki simbol -" Dizni Vorld" u Orlandu za koji trodnevna ulaznica košta oko 200 dolara. Radiće do 16. marta.

Na sajtu je navedeno da su pojačali brigu o gostima tako što prate situaciju i što su povećali sredstva za dezinfekciju ruku.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija