• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.03.2020

09:21

AUSTRIJA U STRAHU! Sebastijan Kurc: A KO NE DOĐE USPORAVANJA ŠIRENJA KORONAVIRUSA, BROJ OBOLELIH BI MOGAO DA BUDE 18.000!

Vesti

AUSTRIJA U STRAHU! Sebastijan Kurc: A KO NE DOĐE USPORAVANJA ŠIRENJA KORONAVIRUSA, BROJ OBOLELIH BI MOGAO DA BUDE 18.000!

Podeli vest

Ukoliko broj inficiranih koronavirusom bude nastavio da raste na isti način, za dve nedelje preti najgori scenario, kojeg se Austrija boji

Aktuelni trend pokazuje da infekcije dnevno rastu za više od 30 odsto.

Ukoliko ne dođe do usporavanja širenja, preti ono na šta od početka upozorava austrijski kancelar Sebastijan Kurc, a to je da već do 1. aprila u Austriji broj obolelih dostigne 18.000.

Takva brojka preti da dovede do kraha zdravstveni sistem Austrije.

Naime, prema procenama bilo bi, u tom trenutku, potrebno 3.000 kreveta u intenzivnoj nezi, a Austrija ih trenutno nema ni 2.000.

Mere restrikcije koje je uvela vlada imaju za cilj da uspore širenje, jer svaki procenat manjeg širenja znači ogromno rasterećenje.

RUSKA AMBASADA U VAŠINGTONU PREKIDA RAD: Vanredne okolnosti prouzrokovale potrebu za zaštitom zdravlja!

Ako bi procenat novih infekcija pao na 20 odsto dnevno do pocetka aprila bi bilo 15.000 obolelih, a to bi smanjio i broj onih kojima je potrebna intenzivna nega na nivo koji mogu da pokriju bolnice.

Prema najgorem scenariju je pretpostavka da će se između 60 i 70 odsto stanovništva Austrije zaraziti.

Takav scenario bi značio da bi, na vrhuncu oboljenja, koji se očekuje krajem maja, dva miliona stanovnika bilo inficirano.

Smanjenje socijalnih kontakata za 10 dosto umanjio bi taj broj na 1,2 miliona, a smanjenje od 30 odsto kontakata stanovništva umanjio bi "pik" na 360.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija