• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily mail

18.03.2020

12:54

TRAČAK NADE ZA SRBIJU DOLAZI IZ ITALIJE! Ova mera pokazuje rezultate i u jeku epidemije, A NAŠA ZEMLJA JE UPRAVO PRIMENJUJE!

Vesti

TRAČAK NADE ZA SRBIJU DOLAZI IZ ITALIJE! Ova mera pokazuje rezultate i u jeku epidemije, A NAŠA ZEMLJA JE UPRAVO PRIMENJUJE!

Podeli vest

Intenzitet i brzina inficiranja koronavirusom u Italiji smanjeni su poslednjih dana nakon što je ta država preduzela drastične karantinske i mere izolacije da zaustavi širenje patogena!

Ti podaci su otrežnjujuće upozorenje za sve u Evropi koji još nisu uveli drastična ograničenja kretanja i boravak u karantinu ili samoizolaciji, ili ih ne poštuju!

Broj novih slučajeva u Italiji se blago smanjuje poslednja četiri dana, pa se beleži oko 3.500 novih pacijenata dnevno. Jučerašnji porast ukupnog broja bio je 12,6 procenata, što je druga najniža stopa otkad je virus počeo širiti u Italiji 21. februara.

Italijanima je naređeno da ostanu u zatvorenom, sa zatvorenim školama i univerzitetima, prodavnicama, osim prodavnica hrane i apoteka.

Podsetimo, broj smrtnih slučajeva porastao je za 345, na 2.503, a ukupno je zaraženo 31.506 ljudi.

Foto: Reuters

Znakovi usporavanja stope infekcije biće olakšanje lekarima na prvoj liniji epidemije koronavirusa u ovoj zemlji, koji su opisali 'katastrofalne' prizore u bolnicama gde pacijenti, umesto na intenzivnoj nezi, zbog nedostatka opreme i osoblja leže tamo gde mogu da ih smeste.

Medicinari se trude da drže korak s eskalacijom broja novoobolelih, uključujući one koji leče pacijente u Bergamu u regiji Lombardija. Tamo je bolnica sa 950 kreveta na kolenima zbog krize, sa više od 400 kreveta koje koriste pacijenti zaraženi koronavirusom.

Specijalista intenzivne nege Mirco Nacoti rekao je za Vall Street Journal:

"Do pre tri nedelje učinili smo sve za svakog pacijenta. Sada moramo odabrati koje pacijente ćemo primiti na intenzivnoj nezi. Ovo je katastrofalno."

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija