• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.03.2020

20:24 >> 10:38

(FOTO) OD DANAS KREĆE NAJVEĆA IZOLACIJA U ISTORIJI SVETA, U KUĆAMA ĆE BITI "ZATVORENO" MILIJARDU I 400 MILIONA LJUDI! Nema izlaska čak  21 dan!

Vesti

(FOTO) OD DANAS KREĆE NAJVEĆA IZOLACIJA U ISTORIJI SVETA, U KUĆAMA ĆE BITI "ZATVORENO" MILIJARDU I 400 MILIONA LJUDI! Nema izlaska čak 21 dan!

Podeli vest

Indija će danas početi najveću svetsku blokadu, koja će trajati 21 dan, najavio je premijer Narendra Modi, upozoravajući građane da moraju da ostanu unutra ili rizikuju da pozovu pandemiju u svoje domove

- Da bi se spasila Indija i svaki Indijac, postojaće potpuna zabrana izlaska iz kuće - rekao je Modi u televizijskom obraćanju, priznajući da će tri sedmice blokade biti veliki udarac za ekonomiju, ali da bi alternativa mogla vratiti zemlju decenijama unazad, preneo je Rojters.

Obećavši dve milijarde dolara za jačanje zdravstvenog sistema zemlje, Modi je naredbu nazvao "potpunim zatvaranjem" i nije rekao da li će neki pružaoci usluga biti izuzeti, ali je kazao da su "preduzeti svi koraci centralne i državnih vlada da osiguraju snabdevanje osnovnim namirnicama".

Ovaj potez stavlja gotovo petinu svetske populacije pod blokadom.

Indijski zdravstveni zvaničnici prijavili su 469 aktivnih slučajeva COVID-19, i 10 smrtnih slučajeva.

Zvaničnici su više puta insistirali da još nema dokaza o širenju virusa u zajednici, ali su sproveli relativno oskudna ispitivanja bolesti, navodi agencija.

U zemlji u kojoj desetine miliona ljudi žive u gustim urbanim oblastima sa neredovnim pristupom čistoj vodi, stručnjaci su rekli da je širenje u zajednicama neizbežno.

Više nedelja, dok se koronavirus širio susednom Kinom i drugim delovima Azije, ukupan broj zaraženih u Indiji iznosio je svega tri slučaja.

To su bili studenti iz kineskog epicentra žarišta Vuhan koji su lečeni u svojoj matičnoj državi Kerali i oporavili se od ove bolesti.

Poslednjih dana Indija je postepeno proširila naredbe o ostanku kod kuće, zabranila međunarodne i domaće letove i obustavila prevoz putnika železnicom.

Ključne ustavove, uključujući bolnice, policiju i medije, izuzeti su iz naredbe o ostanku kod kuće, a mnoge trgovine i apoteke ostale su otvorene.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bosko lasta

pre 4 godine

Indijci su imuni na coronu,evo i kod nas u mahalu nema jos ni jedan slucaj bogu hvala.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Najmanje 10% sveukupnog stanovništva Indije nema nikakvu kuću i nema nikakav stan i žive, hrane se i spavaju na deponijama, ne kupaju se i ne umivaju a nuždu vrše gde stignu - pa i na ulicama gradova; to su takozvani ,,nedodirljivi'' i od pet kasti / staleža koliko ih u indiji ima već vekovima, oni pripadaju najnižoj, petoj, kasti / petom staležu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija