• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

26.03.2020

12:38

ŠOJGU MAKSIMALNO BEZBEDAN U SIRIJI! Ruskog ministra odbrane pratili lovci Su-35S sa ARSENALOM RAKETA "vazduh-vazduh" (FOTO/VIDEO)

Vesti

ŠOJGU MAKSIMALNO BEZBEDAN U SIRIJI! Ruskog ministra odbrane pratili lovci Su-35S sa ARSENALOM RAKETA "vazduh-vazduh" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Za vreme boravka u Siriji, avion ruskog Ministra odbrane pratio je par lovačkih aviona 4++ generacije Su-35S. Jedna od tih letelica je i fotografisana od strane personala koji se nalazio u avionu sa ruskim ministrom odbrane.

Grupa lovačkih aviona Su-35S koji su stacionirani u Siriji (vazduhoplovna baza "Hmejmim") realizovala je vazdušno pokrivanje putničkog aviona ruskog Ministarstva odbrane u kome se nalazi ministar odbrane i general armije Sergej Šojgu.

Naime, ruski ministar odbrane je pre dva dana posetio Sirijsku Arapsku Republiku, gde je razgovarao sa najvišim političkim i vojnim vrhom ove države.

OBARAJU INDIJSKE AVIONE KAO OD ŠALE! Kina pomogla Pakistanu da razvije savremeni borbeni avion (VIDEO)

On se na sastanku sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom upoznao sa ukupnom vojno-političkom situacijom u ovoj zemlji, posebno na severu zemlje.

Sagovornici su se dotakli i različitih modaliteta vojno-tehničke saradnje u okviru zajedničke borbe protiv terorističkih grupa. Oni su razgovarali i o humanitarnoj pomoći i obnavljanju sirijske ekonomije uz pomoć ruskih strčnjaka.

Kao što se može videti, radi se o letelici sa evidencijskim brojem "23 crveni". Na njoj se nalaze rakete klase "vazduh-vazduh" R-77, R-27 i R-73. Na krajevima krila se nalazi sistem za protivelektronsku borbu "Hibini".

Primetno je da su lovci bili naoružani sa raketama klase "vazduh-vazduh" srednjeg dometa R-77 (RVV-AE). Ovu raketu je razvila čuvena ruska kompanija "Vimpel" i spada u najsavremenije rakete takvog tipa u svetu. Njen maksimalni domet doseže i do 110+km (RVV-SD), a u završnici svoje putanje se navodi pomoću glave sa aktivnim radarskim samonavođenjem. Njena jedinstvena konstrukcija, sa prepoznatljivim rešetkastim stabilizatorima, daje joj izuzetnu energetsko-kinetičku i aerodinamičku sposobnost za efektivnu borbu protiv izrazito manevrišućih ciljeva. Maksimalna brzina rakete je oko 4 maha ( 4.250 km/č).

DRAMATIČNO U LONDONU! "OVO JE CUNAMI!" Bolnice se jedva nose sa sve većim brojem zaraženih koronavirusom, A TEK JE POČELO!

Modernizovani modeli ove rakete su dobili obnovljeni sistem upravljanja i navođenja. Savremena elektronika omogućava brži i kvalitetniji zahvat cilja, što pilotu obezbeđuje da se više posveti upravljanju avionom. Raketa se na cilj navodi pomoću radarske glave za samonavođenje, u automatskom režimu rada. Pored ovog režima rada, prisutna je i mogućnost poluautomatskog navođenja na cilj, prilikom čega se u celu operaciju gađanja uključuje i pilot. Pored ovoga za samu raketu je razvijen novi tip goriva, što će joj dati povećan energetski potencijal. Modernizvoana raketa R-27 će moći da obara krstareće rakete, kao i lovce pete generacije.

 

 

Zahvaljujući svojim konstrukcionim prednostima raketa R-27 značajno prevazilazi američku raketu AIM-7 Sparrow, dok je po svojim letno-tehničkim karakteristikama uporediva sa novim modelima američkih raketa vazduh-vazduh AIM-120C.

Raketa R-73 spada u kategoriju oružja vazduh-vazduh kratkog dometa. Po NATO kodifikaciji se označava kao AA-11 "Archer" - "Lučnik". Njena osnovna funkcija je borba protiv agilnih vazdušnih ciljeva u uslovima bliskog vazdušnog boja. Odlikuje je izuzetno širok ugao zahvata, supermanevarbilnost i princip "ispali i zaboravi". Konstruisana je po aerodinamičkoj koncepciji "patka". Pokreće je jednostepeni motor na čvrsto gorivo.Na cilj se navodi pomoću pasivne infracrvene samonavođene bojeve glave koja je veoma otporna na ometanje. Ova glava je toliko osetljiva da cilj može da zahvati na daljini od nekoliko desetina kilometara. Efektivni domet rakete R-73M je do 40km. Cilj uništava visoko-eksplozivnom šipkastom bojevom glavom težine 8 kg, koja ga raseca na dva ili više delova. Može da koristi različite tipove upaljača, od radarskog blizinskog do optičkog.

(VIDEO) NE ZOVITE FRIZERE, MRTVAČKI SANDUK ĆE VAM BITI ZATVOREN, NEĆE VAS NIKO VIDETI! Italijani žestokim porukama POKUŠAVAJU DA URAZUME GRAĐANE!

Raketa je po svojim dimenzijama veoma kompaktna. Njena dužina je oko 2900mm, sa maksimalnim rasponom krila od 510mm. Njen kalibar je 170mm. Efikasna je protiv vazdušnih ciljeva koji lete brzinom do 2,500 km/č, i koji istvoremeno manevrišu pod opterećenjem 12G. Raketa je sposobna da prilikom leta izdrži opterećenje i do 40G.

Foto: strategic-culture

Na fotografiji se mogu videti i kontejneri sistema za protivelektronsku borbu "Hibini" koji se nalaze na vrhovima krila, sa karakterističnim oblikom rakete. Ovaj sistem u potpunosti deformiše signal koji neprijateljski radar sa zemlje ili iz aviona usmerava ka letelici. Posledice te operacije po izvor radio-signala mogu biti krajnje fatalne: od deformacije signala do njegove potpune blokade, čime radarski navođene rakete postaju zbunjene i slepe.

Su-35S je duboko modernizovani supermanevarbilni višenamenski lovac 4++ generacije koji je konstruisan uz pomoć tehnologije pete generacije. Nebesku krstaricu karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija