• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2020

13:32

(VIDEO) JEZIVA SITUACIJA U NJUJORKU! Mobilna mrtvačnica postavljena ispred bolnice, DOKTORI VAPE ZA RESPIRATORIMA!

Vesti

(VIDEO) JEZIVA SITUACIJA U NJUJORKU! Mobilna mrtvačnica postavljena ispred bolnice, DOKTORI VAPE ZA RESPIRATORIMA!

Podeli vest

Nekoliko dana pošto su čelnici Njujorka naredili građanima da ostanu kod kuće, vlasti se aktiviraju da se izbore s potencijalnom krizom javnog zdravstva u gradu koji je postao najveće žarište korona virusa u SAD, i upozoravajući primer za druge gradove

Improvizovana mrtvačnica je postavljena ispred bolnice "Belvi", a gradskoj policiji, u kojoj je sve više obolelih, rečeno je da patrolira gotovo praznim ulicama kako se građani ne bi okupljali.

Zvaničnici javnog zdravstva tragaju za krevetima i medicinskom opremom pozivaju da dođu lekari i medicinske sestre iz straha da će broj obolelih naglo porasti narednih nedelja i savladati bolnice, kao što se desilo u Italiji i Španiji. 

Univerzitet u Njujorku ponudio je studentima medicine prevremene diplome da bi se pridružili u borbi.

Broj mrtvih u SAD premašio je 800, sa više od 60.000 inficiranih, a država Njujork ima više od 30.000 slučajeva oboljevanja i gotovo 300 smrtnih, većinom u Njujorku.

 

 

Guverner Endrju Kuomo je intenzitet zaraze pripisao gustini grada u kojem 8,6 miliona ljudi deli podzemnu železnicu, liftove, stambene zgrade i kancelarije, a pomenuo je i da je Njujork ulaz u SAD za putnike iz čitavog sveta. 

- Vi odlučite koji će od ovih 26.000 bolesnih umreti - poručio je guverner Njujorka Endrju Kuomo federalnim vlastima, koje su poslale 400 respiratora, a toj američkoj saveznoj državi, kako je rekao, treba 30.000.

Foto: Informer DN

Neki stručnjaci za javno zdravlje su veliki broj slučajeva u Njujorku delom pripisali rastućem broju testiranja na korona virus koje država forsira. Troj Tasier, profesor Univerziteta Fordam koji proučava epidemiologiju ekonomije, sugerisao je da povećanje broja slučajeva pokazuje da bi bilo bolje da je Njujork umesto testiranja ranije zabranio okupljanje.

Ta naredba je u državi Njujork stupila na snagu tek u nedelju uveče, 22. marta, a školski sistem s 1,1 miliona učenika u Njujorku zatvoren je 15. marta, i jedno i drugo znatno kasnije nego u nekim drugim gradovima SAD.

Prvi pozitivan na testa u Njujorku 2. marta je bio jedaan zdravstveni radnik pošto se vratio iz Irana.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija