• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2020

13:22

ČESI KREĆU S "PAMETNIM KARANTINOM"! Pratiće kretanje obolelih, s kim su se videli i pričali, ALI NE SAMO TO!

Vesti

ČESI KREĆU S "PAMETNIM KARANTINOM"! Pratiće kretanje obolelih, s kim su se videli i pričali, ALI NE SAMO TO!

Podeli vest

Češka će početi testiranje novog sistema karantina, takozvanog "pametnog karantinskog sistema", kako bi pratila kretanje obolelih od novog korona virusa u Južnoj Moraviji.

Sistem praćenja, za koji je potrebna saglasnost, koristiće podatke sa mobilnih telefona i platnih kartica ljudi kod kojih je registrovan virus, kako bi pronašli sve ljude sa kojima su oboleli u prethodnih pet dana komunicirali i koji su možda zaraženi, prenosi portal Prag morning.

NJUJORK SE SPREMA ZA DAN D, CENTRAL PARK POSTAJE BOLNICA ZA 50.000 PACIJENATA! Nazapamćene scene u Americi! (FOTO, VIDEO)

Nakon toga, zdravstvene vlasti radiće na identifikaciji pojedinaca koje je registrovani pacijent eventualno zarazio, da bi ih zatim zvali i stavili u karantin.

Kako se navodi, podaci ostaju u sistemu najviše šest sati, a onda se brišu.

SVETLO NA KRAJU TUNELA! Evo šta je to Južna Koreja uradila i preko noći smanjila broj obolelih




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija