• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

31.03.2020

12:20

KOME SMETA RUSKA VAKCINA PROTIV KORONE?! Ruski naučnik otkriva šta se u u jeku pandemije dešava na farmaceutskom tržištu!

Vesti

KOME SMETA RUSKA VAKCINA PROTIV KORONE?! Ruski naučnik otkriva šta se u u jeku pandemije dešava na farmaceutskom tržištu!

Podeli vest

Virusolog, akademik Ruske akademije nauka Feliks Jeršov, objasnio je zašto je ruska vakcina protiv virusa korona nepovoljna po druge države

Prema njegovim rečima, strane farmaceutske kompanije nisu zainteresovane za ravnopravnu konkurenciju s ruskim preparatima.

- Njih zanima samo naše tržište, jer su spremni da otkupe patente da bi ih potom sami razvili i nama prodavali - istakao je Jeršov u intervjuu za "NSN".

Naučnik je takođe naglasio da je vakcinu važno napraviti pre nego što dođe do pada epidemije Kovid-19, jer će u tom slučaju već biti u toku „prirodna vakcinacija“ tokom koje ljudi stiču imunitet, izlečenjem od blažeg oblika bolesti.

Podsetimo, ranije je ruska služba "Rospotrebnadzor" saopštila da u Rusiji počinju testiranja prototipa vakcine protiv koronavirusa.

RUSI ĆE PREOKRENUTI SUDBINU SVETA! USPELI DA DEKODIRAJU CEO GENOM KORONAVIRUSA, što znači da će vakcina i lekovi biti napravljeni VEOMA BRZO!

Foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju.

Prema poslednjim podacima, u svetu je registrovano preko 780.000 obolelih od virusa korona, oko 166.000 je izlečeno, dok je umrlo oko 38.000 ljudi.

Kineske vlasti objavile su kraj epidemije u toj zemlji, odakle je i krenulo širenje virusa korona.

U Rusiji je registrovano 1.836 slučajeva zaraze virusom korona (1226 od tog broja u Moskvi), a 66 pacijenata je izlečeno.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija