• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

04.04.2020

08:44

"BROJAĆEMO MRTVE U HILJADAMA!" Šveđani eksperimentisali sa koronom, sada strahuju od KATASTROFE! U svetu 1.118.059 inficiranih!

Vesti

"BROJAĆEMO MRTVE U HILJADAMA!" Šveđani eksperimentisali sa koronom, sada strahuju od KATASTROFE! U svetu 1.118.059 inficiranih!

Podeli vest

"Švedska se mora pripremiti za na hiljade mrtvih od korona virusa", izjavio je premijer te zemlje Stefan Lofven

U svetu je od virusa korona do sada obolelo 1.118.059 ljudi, a preminulo je blizu 60.000 (59.206), ozdravilo je više od 228.000, prenosi sajt worldometers.

U Švedskoj, u kojoj do sada nije bilo restriktivnih mera, situacija je postala dramatična s obzirom na enorman rast broja zaraženih.

"Švedska se mora pripremiti za na hiljade mrtvih od korona virusa", izjavio je premijer te zemlje Stefan Lofven.

Brojaćemo mrtve u hiljadama. Moramo se pripremiti na to", rekao je Lofven u intervjuu za švedski dnevni list "Dagens Nyheter".

List navodi da se zemlja suočava s krizom zbog broja ljudi kojima je potrebna pomoć i zbog pada privrednog rasta. Lofven je upozorio da će pandemija korona virusa potrajati "mesecima, a ne nedeljama".

"Odlučili smo se za strategiju poravnavanja krive zaraze, da sprečimo dramatični porast, jer naš zdravstveni sistem s tim neće moći da izađe na kraj", rekao je švedski premijer.

Foto: Tanjug/AP

Švedska je u petak saopštila da ima 612 novih slučajeva zaraze novim korona virusom, te da ih je sada ukupno 6.000. Broj smrtnih slučajeva dostigao je 333 i sada Švedska beleži 25 do 30 žrtava dnevno, po švedskoj zdravstvenoj službi.

Sve je više znakova da se virus širi po domovima za starije, uglavnom u prestonici gd je deo osoblja bolnica i domova za starije javno upozorio na nedostatak zaštitne opreme poput maski.

Stokholm je suočen sa, kako su je nazvali lokalni službenici, "olujom" slučajeva Covida-19, postavio poljsku bolnicu u kongresnom centru južno od centra grada i pozvao sve koji imaju određenu medicinsku obuku da pomognu u nezi starijih.

Švedska se usresredila na izolaciju i lečenje bolesnih umesto na prekidanje velikog dela života društva.

S druge strane, Austrija, poznata po izuzetno restriktivnim merama, razmišlja da ih olabavi, jer broj obolelih opada. U ovoj zemljei je do sinoć pozitivno na virus korona 11.506 osoba, a umrlo je 186 lica.

Pošto je dnevna stopa novih infekcija pala na 3,8 odsto, austrijska vlada razmišlja o labavljenju veoma restriktivnih mera kojima se bori protiv širenja virusa.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 4 godine

Nije to nista od ocekivanog broja Rotshilda i Sorosa.

Što

pre 4 godine

Зашто нису "експеримент" када им је већ до експериментисања најпре извели на мишевима него одмахна живим људима?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija