• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.04.2020

08:54

OVO TREBA SVAKO DA URADI! Generalni američki hirurg pokazao kako da pravilno napravite masku kod kuće (VIDEO)

Vesti

OVO TREBA SVAKO DA URADI! Generalni američki hirurg pokazao kako da pravilno napravite masku kod kuće (VIDEO)

Podeli vest

Generalni američki hirurg Džerom Adams pokazao je kako kod kuće da napravite masku od majice i zaštitite se kako se ne biste zarazili virusom korona.

Adams je pokazao da se maska može napraviti od gotovo bilo kojeg odevnog odeća, uključujući od marame ili majice. On je na snimku pokazao kako pravilno saviti isečeni deo majice i pričvrstiti ga gumicama za kosu sa obe strane da bi se dobila maska od tkanine.

Video je objavio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp preporučio građanima da ne kupuju i ne nose specijalizovane medicinske ili čak hirurške maske, pozivajući da se one sačuvaju za medicinske ustanove. Umesto toga, treba koristiti obične maske od tkanine koje se mogu kupiti na internetu ili napraviti kod kuće.

Prema poslednjim podacima u Sjedinjenim Američim Državama zabeleženo je 312 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, a umrlo je gotovo 8,5 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 67 hiljada ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija