• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

07.04.2020

17:36

VRHUNAC EPIDEMIJE NIJE PROŠAO! Putin upozorava: BEZBEDNOST NAŠIH GRAĐANA JE NAJBITNIJA!

Vesti

VRHUNAC EPIDEMIJE NIJE PROŠAO! Putin upozorava: BEZBEDNOST NAŠIH GRAĐANA JE NAJBITNIJA!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da vrhunac epidemije virusa korona u Rusiji još nije prošao. Uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih, važno je da ne učimo na svojim greškama, kazao je on

Putin je danas održao sastanak sa ekspertima o situaciji u vezi s virusom korona, merama za njeno suzbijanje, koji je prenosio kanal „Rusija 24“.

- Veoma pažljivo pratimo situaciju, uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih zemalja. Još jednom ću reći - pik epidemije nismo prošli. Sada je od izuzetne važnosti da izbegnemo tuđe greške, da ne učimo iz svojih, da izvlačimo lekcije i zaključke oslanjajući se na stavove medicinskog, naučnog osoblja. I danas sam želeo da čujem mišljenje eksperat - rekao je Putin.

Ruski predsednik je ponovio da je u borbi protiv virusa najvažnije osigurati bezbednost i zdravlje ljudi.

- Ponovo vam skrećem pažnju, sve naše odluke moraju da budu srazmerne opasnosti i adekvatne. Najvažniji su bezbednost i zdravlje građana Rusije - rekao je on.

Putin se osvrnuo i na napore za proizvodnju vakcine protiv korona virusa.

EVO ŠTA MORA DA URADI SVAKO KO SE SASTAJE S PUTINOM LICEM U LICE! Otkriveno kako lider Rusije obavlja svoje svakodnevne obaveze!

- Znam da naše ustanove, zajedno s naučnicima – virusolozima, farmaceutima, lekarima, aktivno rade i na sistemu specijalne profilakse, uključujući proizvodnju vakcine, kao i na efikasnim merama lečenja virusa korona. Želeo bih da danas čujem i vaše mišljenje i ocene perspektive proizvodnje odgovarajućih preparata - rekao je Putin ekspertima na sastanku.

On je od eksperata želeo da čuje mišljenje i o tome da li se može smanjiti broj neradnih dana.

- Veoma je važno da čujemo vaše mišljenje da li se može smanjiti broj neradnih dana, kada mnoga preduzeća ne rade, da li je to moguće u skorije vreme, kakve su vaše prognoze na kraći rok - dodao je Putin.

On se našalio ističući da su sada u Rusiji svi postali stručnjaci za virusologiju. Važno je, zaključio je Putin, mišljenje pravih stručnjaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija