• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.04.2020

19:33

CRNE BROJKE U ITALIJI! 100 lekara preminulo u BORBI SA KORONAVIRUSOM!

Vesti

CRNE BROJKE U ITALIJI! 100 lekara preminulo u BORBI SA KORONAVIRUSOM!

Podeli vest

Od početka pandemije koronavirusa u Italiji, prema izveštajima Nacionalnog udruženja lekara, od posledica zaraze preminulo je 100 lekara

Poslednja, stota, žrtva je 62-godišnja lekarka porodične medicine iz gradića Mire u severnom regionu Veneto, objavilo je u četvrtak udruženje lekara Fnomceo, navodi portal Index.hr.

Italija od svih država ima najveći broj preminulih, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice.

- Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog italijanskog lekara", rekao je Filipo Anjeli - predsednik udruženja Fnomceo.

- Nestašice i propusti zaista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke - rekao je Anjeli.

OPET PREOKRET U ITALIJI! Ponovo porastao BROJ PREMINULIH OD KORONAVIRUSA!

U subotu je Karlo Palermo, predsednik sindikata lekara Anao Asomed, rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 lekara i 40 medicinskih sestara i negovatelja.

U sredu je Italija imala potvrđenih skoro 140.000 zaraženih korona virusom, a od tog broja skoro 10 odsto, preciznije 13.522, medicinski su radnici.

Ukupan broj žrtava u Italiji je veći od 18.000, a zaraženo je više od 140.000 hiljada ljudi.

S druge strane, sve više pacijanata se oporavlja, pa je juče 2.099 obolelih, najviše u jednom danu do sada, potpuno ozdravilo. Do sada, od infekcije korona virusom u Italiji, oporavilo se više od 28.000 pacijenata, navodi agencija TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija