• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.04.2020

20:58

LUKAŠENKO DIGAO NA NOGE SZO! Od Belorusije zahtevaju da uvede NOVE MERE zbog korone, MINSK SE NE OBAZIRE, IGRA SE FUDBAL...

Vesti

LUKAŠENKO DIGAO NA NOGE SZO! Od Belorusije zahtevaju da uvede NOVE MERE zbog korone, MINSK SE NE OBAZIRE, IGRA SE FUDBAL...

Podeli vest

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Patrik O''Konor pozvao je Belorusiju da uvede nove mere suzbijanja širenja korona virusa iz zabrinutosti da bi epidemija mogla da uđe u novu zabrinjavajuću fazu

Predsednik Aleksandar Lukašenko prethodnih nedelja umanjivao je potrebu za donošenjem mera uključujući mere socijalne distance, a govorio je i da ispijanje votke, vožnja traktora i kupanje u sauni može da pomogne protiv virusa, podseća Rojters.

U Belorusiji je potvrđeno 2.226 slučajeva korona virusa, a 23 osobe su umrle.

O''Konor koji predvodi delegaciju SZO u poseti Belorusiji ove nedelje, rekao je da je ta zemlja primenila mere suzbijanja epidemije, ali da je virus počeo da se širi u zajednicama u Minsku i drugim oblastima.

- Belorusija ulazi u novu fazu razvoja epidemije. Vidimo da se virus prenosi u zajednici. Ova situacija je zabrinjavajuća i zahteva nove mere - rekao je on na konferenciji za novinare.

Rekao je da SZO preporučio Belorusiji da uvede mere koje će povećati fizičku distancu, nastave mere izolacije, testiranja i praćenja kontakata pacijenata obolelih od korona virusa.

U Belorusiji se i dalje igra fudbal, dok su druge evropske zemlje uvele karantin i otkazale sve javne događaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ISTINA I SAMO ISTINA

pre 4 godine

Lukašenko je postupio baš kako treba .Preporukama SZO bi samo upropastio ekonomiju u svojoj Državi.Treba samo da pazi da mu nisu prosuli virus da bi dokazali da su u pravu.to je rat biološki svetske farmacije i MMF-a protiv svih država.Tako je Mosanto u beogradu zarazio srbiju kukuruznom zlaticom.Pametnom dosta o brizi i humanosti SZO-a koja je ispostava svetskih zapadnih farmacija.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija