• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.S.

13.04.2020

09:06

OPET SE ZAHUKTAVA U LIBIJI! Turska raketnim sistemom "HISAN" oborila ruski helikopter Mi-35! (FOTO)

Vesti

OPET SE ZAHUKTAVA U LIBIJI! Turska raketnim sistemom "HISAN" oborila ruski helikopter Mi-35! (FOTO)

Podeli vest

Prema prvim informacijama koje su se pojavile pre nekoliko sati, turski protivvazdušni sistem "HISAN" oborio je borbeni helikopter Mi-35 ruske proizvodnje dok se spremao da se prizemlji i u kojem se nalazilo troje ljudi.

Helikopter je srušen u blizini grada Misrat, i niko od posade nije preživeo - prenose lokalni mediji.

Sa druge strane, zvaničnici Libijske nacionalne armije nisu potvrdile da su im Turci oborili napadački helikopter, navodeći samo da se "srušio".

Stručnjaci kažu da je nesporna činjenica da je u vreme pada helikoptera u toj zoni dejstvovao turski sistem "HISAN", i da je logična pretpostavka da je helikopter oboren turskom raketom, prenosi Liveuamap.

 

 

Podsećamo, libijska vojska u svom oružanom sastavu ima i veći broj ruskih borbenih helikoptera koji su odlični za napad na veće oružane grupe. 

Koliko su ovi helikopteri dobri, pokazuje činjenica da za sve ove godine borbi snage Vlade nacionalnog ujedinjenja, ali ni Turska kao ni borci koje oni kontrolišu nisu nikada uspeli da pogode Mi-35 helikopter.

Ove moćne mašine poseduje i republika Srbija i nalaze se u sastavu 714. protivoklopne helikopterske eskadrile. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija