• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.04.2020

09:02

RUSKA AMBASADA U SAD SE OGLASLA OŠTRIM UPOZORENJEM: Američki mediji ODBIJAJU da objavljuju istinu!

Vesti

RUSKA AMBASADA U SAD SE OGLASLA OŠTRIM UPOZORENJEM: Američki mediji ODBIJAJU da objavljuju istinu!

Podeli vest

Američki mediji, "Njujork Tajms" i radio "NPR" odbijaju da objavljuju proteste i i odbacivanja ambasade Rusije kao odgovor na napade na ruske veterane, posebno Alekseja Botjana, izjavio je šef diplomatske misije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

"Njujork Tajms" do danas nije objavio članak ruske ambasade koji se odnosi na njihove laži o heroju Ruske Federacije A.N. Botjanu“, piše u izjavi Antonova objavljenoj na stranici ruske ambasade na Fejsbuk.

Legendarni sovjetski obaveštajac i heroj Rusije Aleksej Botjan, rukovodio je operacijom oslobođenja poljskog grada Krakova u januaru 1945. godine.

Desetog maja 2007. godine zbog ovih zasluga Alekseju Botjanu je ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina dodeljeno zvanje Heroja Rusije. Botjan je umro u februaru u 104. godini.

Pomenuti američki mediji doveli su u pitanje njegove zasluge u oslobađanju Krakova.

 

 

Diplomata je takođe skrenuo pažnju da američki mediji nisu želeli da izveste o tome da je Komisija spoljnih poslova pri Ministarstvu spoljnih poslova SAD podržala uklanjanje spomenika sovjetskom maršalu Ivanu Konjevu u Pragu.

Prema njegovim rečima, protivnici uklanjanja spomenika navode da je opravdanje za ovu odluku pripremila američka firma „Squire Patton Boggs“.

- Kancelarija ove firme u Vašingtonu nije odgovorila na naše dopise. Očigledno, nešto kriju. Nadamo se da će istina i stepen saučesništva ove kompanije u vandalizmu biti utvrđeni - istakao je Antonov.

On je dodao da neki političari u Vašingtonu danas nisu svesni posledica rata sa spomenicima, kao i ostalih pokušaja revidiranja ishoda Drugog svetskog rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija