• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.04.2020

11:28

NEMCI POHAPSILI ISLAMISTE I SPREČILI MASAKAR! Planirali napade na američku bazu!

Vesti

NEMCI POHAPSILI ISLAMISTE I SPREČILI MASAKAR! Planirali napade na američku bazu!

Podeli vest

Državno tužilaštvo nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije saopštilo je jutros da su uhapšena četiri Tadžikistanca zbog sumnje da su članovi islamističke terorističke ćelije.

Njih četvorica, kao i još jedna osoba koja se već nalazila u istražnom pritvoru, planirali su terorističke napade u Nemačkoj u ime Islamske države, saopštilo je tužilaštvo u Karlsrueu.

Ova grupa je namerava da izvrši napade na ustanove američke vojske u Nemačkoj, ali i na pojedince.

Tako su njihova meta bili i kritičari islama.

Oni su planirali da u skorije vreme izvrše terorističke napade, prenose mediji.

Prema pisanju "Bild-a" uhapšeni su već nabavili oružje, a jedan od njih je nabavio i plan za izradu bombe.

Hapšenje je sprovedeno u mestima Vedol, Zigen i okrugu Hajnsberg, koji je do skoro važio kao najveće žarište epidemije korona virusa u Nemačkoj.

Peta osoba se od marta prošle godine nalazi u istražnom zatvoru, a nakon njegovog hapšenja planovi za izvršenje napada su privremeno zastali.

Ravsan B., Azizjon B., Muhamadali G., Farhodsoh K. i Sunatulokh K. Su se, kako tvrdi tužilaštvo, priključuli Islamskoj državi januara prošle godine.

Najpre su planirali da u svojoj domovini, Tadžikistanu, pođu u džihad, ali su onda promenili plan i odlučili se za napade u Nemačkoj.

Bili su u tesnom kontaktu sa visokim vođama Islamske države u Siriji i Avganistanu, od kojih su dobijali instrukcije.

Za finansijranje svojih planova prikupljali su novac u Nemačkoj i transferisali ga i, preko Turske, Islamskoj državi.

Ravsan B. Je čak prihvatio nalog za ubistvo u Albaniji, za šta mu je obećano 40.000 dolara, piše "Bild" dodajući da je to ubistvo u poslednjem trenutku propalo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija