• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

18.04.2020

08:01

SRBI U AMERICI DOČEKUJU "BELI" VASKRS! Sneg okovao Čikago, OVO SE NE PAMTI! (FOTO)

Vesti

SRBI U AMERICI DOČEKUJU "BELI" VASKRS! Sneg okovao Čikago, OVO SE NE PAMTI! (FOTO)

Podeli vest

Srbi u Čikagu, najvećem srpskom gradu na svetu posle Beograda, trudiće se da najveći i najradosniji hrišćanski praznik dočekaju u što većoj radosti i raspoloženju iako im svakodnevica ne ide na ruku

Jer pored koronavirusa koji hara svetom, u ovom američkom gradu sneg je okovao sve ulice tako da će naši ljudi ovaj put dočekati "beli" Vaskrs.

- Za svih 35 godina koliko živim u Čikagu nikad nisam zapamtio da je za Vaskrs pao sneg. Ovo se dešava prvi put, ako se doda i trenutna situacija usled pandemije, izgleda da nas ovog proleća ništa nije zaobišlo - rekao je Rade Jablanović.

Foto: AP Photo

Srspki običaji i dalje se poštuju, tako da su na Veliki petak vredne domaćice ofarbale vaskršnja jaja, a najviše se tome raduju najmlađi ukućani.

- U jednoj metropoli kao što je Čikago oseća se nestašica prehrambenih proizvoda, o nekim drugim niko i ne razmišlja, jer je pandemija unela veliki nemir i zabrinutost kod ovdašnjih građana koji nisu navikli na vanredne događaje. Mi izbegavamo veća okupljanja iako u gradu nema ograničavanja kretanja, više se upravljamo prema merama koje su donete u Srbiji, nego u Americi - kaže Rade.

Foto: AP Photo

U pravoslavnim hramovima će povodom najvećeg hrišćanskog praznika biti održana bogosluženja, a na liturgiju će po svemu sudeći otići oni najhrabriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 4 godine

Treba da nas pogodi jedna ovakva pošast da bi se zemlja oporavila. Nema industrije nema zagađenja , setite se detinjstva i ovo ne bi bilo začuđujuće!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija