• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2020

07:59

(FOTO) "MODNI IZAZOV" ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONE! Na Floridi prodaju maske za lice napravljenje OD KOŽE PITONA i ALIGATORA

Vesti

(FOTO) "MODNI IZAZOV" ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONE! Na Floridi prodaju maske za lice napravljenje OD KOŽE PITONA i ALIGATORA

Podeli vest

Vlasnik trgovine na Floridi počeo je da prodaje maske za lice napravljene od kože burmanskih pitona koji su nekontrolisano počeli da se razmnožavaju u Nacionalnom parku Everglejds, koji je inače pod zaštitom Uneska, čime je započeo i poseban "modni izazov" za sprečavanje širenja koronavirusa.

Brajan Vud, vlasnik "All American Gator" proizvoda izrađuje različite maske od kože ne samo pitona, već i krokodila i aligatora, prenosi Majami Herald.



"Ljudi će još neko vreme morati da pokrivaju deo lica, maske su tu jer situacija može da traje i duže nego što smo zamislili", rekao je Vud i dodao da je želeo da ugodi svima koji prate modu.

Sama koža od pitona ne pruža zastitu od COVID-19 poput maski M95, koji blokira male i velike čestice u vazduhu i zato Vud radi na dizajniranju maske koja će imati filtere.



Zvaničnici Floride su pre nekoliko dana u Majamiju naredili stanovništvu da nose maske ili da prekriju tkaninom nos i usta kada borave u trgovinama, apotekama i prodavnicama.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija