• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2020

12:36

RUSKI KOMUNISTI NE HAJU ZA KORONU! Uprkos zabrani obeležili 150 godina od rođenja Lenjina!

Vesti

RUSKI KOMUNISTI NE HAJU ZA KORONU! Uprkos zabrani obeležili 150 godina od rođenja Lenjina!

Podeli vest

Članovi Komunističke partije Rusije, uključujući njenog lidera Genadija Zjuganova, nisu se obazirali na zabrau okupljanja zbog koronavirusa pa su polože cveće u mauzolej Vladimira Lenjina na Crvenom trgu kako bi obeležili 150 godina od rođenja bolješevičkog lidera

Sa zaštitnim maskama na licu i crvenom zastavom u ruci, grupa ruskih komunista položila je cveće kod mauzoleja na Crvenom trgu u Moskvi gde počiva Vladimir Iljič Lenjin, vođa boljševika i Oktobarske revolucije u Rusiji 1917. godine.

Kolona je prošla sablasno pustim Crvenim trgom. Daleko od parada koje je Komunistička partija organizovala svake godine povodom rođenja utemeljitelja bivšeg SSSR-a, proslava je ovog puta bila skromna zbog izolacije, pa se okupilo samo nekoliko desetaka ljudi.

 

 

Noseći zaštitne maske, crvenu zastavu i uglavnom poštujući distancu, položili su cveće kod mauzoleja, dok je duvao jak vetar i provejavao sneg.

Zbog pandemije koronavirusa i mera izolacije u Moskvi, Komunistička partija odlučila je da proslavu odgodi za jesen.

List Komsomolskaja pravda objavio je imaginarni "intervju" s Lenjinom o aktualnim pitanjima, temeljeći ga na njegovim spisima.

Lenjinovi posmrtni ostaci počivaju u mauzoleju i 30 godina od raspada SSSR-a, a polemike da li tu treba da ostane još traju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija