• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

26.04.2020

11:28

ITALIJA PLAĆA DEO ARANŽMANA SAMO DA BISTE LETOVALI NA OVOM OSTRVU Polovina avionske karte i trećina smeštaja

Vesti

ITALIJA PLAĆA DEO ARANŽMANA SAMO DA BISTE LETOVALI NA OVOM OSTRVU Polovina avionske karte i trećina smeštaja

Podeli vest

Usled aktuelne situacije sa koronavirusom, nije izvesno da li će sve turističke destinacije ugostiti turiste ove godine. Međutim, oni koji su se ipak odlučili na to, uveliko pokreću kampanje i organizuju turističke aranžmane, pri tome ne štedeći sredstva.

Primer toga je Sicilija koja ima jasan plan kako bi namamila turiste. Regionalna vlada odlučila je da snosi troškove za polovinu cene avionskih karata, jednu od tri noći u hotelu, kao i da pokloni karte za muzeje i arheološka nalazišta.

Budžet od 50 miliona evra trebalo bi da podmiri troškove, nakon što je industrija u martu i aprilu izgubila oko milijardu evra zbog korona virusa.

Vaučeri za letovanje bi trebalo da budu dostupni na sajtu turističke organizacije ostrva.

U Italiji 13 procenata BDP-a dolazi upravo iz turizma, tako da uprkos tome što je bila najveće žarište korona virusa u Evropi, planira pokretanje svih sektora 4. maja kada je predviđeno da popusti mere. Turističke organizacije uveliko smišljaju načine kako da naprave socijalnu distancu na plažama.

Foto: Tanjug/AP

Iako broj smrtnih slučajeva u Italiji ponovo raste, broj novo inficiranih se smanjuje. Čak 40% od ovih novih slučajeva zabeleženo je u Lombardiji, gde je prvi slučaj prijavljen pre više od dva meseca.

"Jedinica civilne zaštite" izašla je sa novim podacima testiranja i saopštila da je do sada u Italiji testirano više od milion građana od ukupnog stanovništva koje broji 60 miliona. Ranije su u ovaj broj ulazili samo testovi briseva, što je mnogo veća cifra jer se rade dva ili tri puta.

Foto: Pixabay

 

Lombardija koja je epicentar virusa započela je program testiranja antitela i priprema se da pokrene ekonomiju nakon zastoja od nekoliko nedelja. Osim ovog programa počeli su da se vrše i serološki testovi koji podrazumevaju testiranje uzoraka krvi i biće obavljeni u 14 najteže pogođenih oblasti u Lombardiji, prenosi Blic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija