• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

28.04.2020

20:20

SVET STREPI! SAKAŠVILI ĆE IZAZVATI RAT IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE?! Kijev gurnuo prst u oko Moskvi imenovanjem Gruzijca, iza koga stoji CIA!

Vesti

SVET STREPI! SAKAŠVILI ĆE IZAZVATI RAT IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE?! Kijev gurnuo prst u oko Moskvi imenovanjem Gruzijca, iza koga stoji CIA!

Podeli vest

Gruzijski politikolog ukazao je na negativne posledice odluke ukrajinskog rukovodstva da imenuje Mihaila Sakašvilija za zamenika premijera

Imenovanje Mihaila Sakašvilija na mesto zamenika premijera Ukrajine ne samo da može dovesti do raskida diplomatskih odnosa između Tbilisija i Kijeva, već može i izazvati vojni sukob u velikim razmerama. Slično mišljenje izneo je i gruzijski politikolog Šota Apkaidze.

- Očekivali smo da će nam ga ukrajinska strana predati, izručiti Gruziji gde bi bio osuđen - rekao je stručnjak, ističući da bi se bivši gruzijski predsednik Sakašvili suočio sa zatvorskom kaznom u svojoj domovini.

Uprkos tome, Kijev ignoriše ovu činjenicu, izazivajući ogorčenje sa gruzijske strane: "To je neprihvatljivo i nećemo se pomiriti, ne trebaju nam takvi odnosi sa Ukrajinom, gde će živeti neko ko je tražen u Gruziji zbog niza ozbiljnih krivičnih dela i protiv koga se pokreće krivični postupak." 

SUKOB MERKELOVE I TRAMPA ZBOG SRBIJE I KOSOVA! Nemački Špigl: Tramp sprema konačno rešenje za KiM bez učešće Evrope! SAMO I BEOGRAD SE TU NEŠTO PITA!

Istovremeno, stručnjak kaže da su gruzijske vlasti već "opozvale ambasadora, i da će sledeći korak biti prekid diplomatskih odnosa".

Međutim, stvarna opasnost ovog imenovanja Sakašvilija preti samim Ukrajincima, jer je "on američki projekat koji će slediti američke ciljeve i podstaći sukobe, uključujući i u Ukrajini".

Politikolog je istakao da će novi potpredsednik vlade postati još jedan poslušni instrument u rukama Sjedinjenih Država, uz pomoć kojih će se stvoriti kontrolisani haos u Ukrajini.

KORONA PROIZVELA NOVI OBLIK PORODIČNOG NASILJA, DECA ZLOSTAVLJAJU RODITELJE! Policija i službe za pomoć zatrpani pozivima!

Istovremeno, stepen podsticanja na ovaj haos preti da dostigne takav nivo da Sakašvili može lako izazvati rat.

- A kada nastane haos, tada će biti moguće ratovati s Donjeckom, Luganskom i u pravcu Krima - objasnio je analitičar, ističući da bi ovaj američki projekat "Sakašvili" mogao da izazove sveopšti rat između Rusije i Ukrajine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija