• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.04.2020

13:29

AKCIJA RUSKIH SPECIJALACA KAO KADAR IZ FILMA! FSB presekao lanac trgovine oružjem! (VIDEO)

Vesti

AKCIJA RUSKIH SPECIJALACA KAO KADAR IZ FILMA! FSB presekao lanac trgovine oružjem! (VIDEO)

Podeli vest

Federalna služba bezbednosti Rusije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovela je veliku operaciju suzbijanja delatnosti nelegalnih radionica za izradu i modernizovanje oružja širom Rusije, a tokom druge akcije suzbili su krijumčarenje plemenitih metala u Nemačku.

Kako se navodi, pripadnici FSB-a i policije su uhapsili nelegalne proizvođače oružja u operaciji, koja je sprovedena širom Rusije, od Krima do Habarovskog kraja.

Na video-snimku, koji je objavila pres-služba FSB-a prikazano je kako specijalci hapse osumnjičene u stanovima i dvorištima.

Tokom operacije policija je zaplenila 95 cevi, 167 granata i 17 kilograma eksploziva, saopštila je pres-služba FSB Rusije.

- Prekinuta je aktivnost sedam radionica za modernizaciju oružja i pravljenje eksploziva - navodi se u saopštenju.

Među zaplenjenim naoružanjem su i automatske puške, pištolji, više od 5.000 metaka i približan broj komponenata za njihovu izradu.

 

 

Pored toga, specijalne snage su oduzele i 167 jedinica artiljerijske municije, više od 130 glavnih delova za oružje i 16 prigušivača.

Zaustavljeno krijumčarenje plemenitih metala u Nemačku 

Ruski specijalci i policija presekli su delatnost prestupnika, koji su krijumčarili u Nemačku platinu, paladijum i rodijum u vrednosti najmanje 200 miliona rubalja (oko 2.400.000 evra).

Kako se navodi, na teritoriji Smolenske oblasti u blizini rusko-beloruske granice tokom pretresa kamiona pronađeno je više od 11 tona prerađenih automobilskih katalizatora, koji su u svom sastavu imali plemenite metale.

Precizirano je da su bandu činili državljani Rusije i Litvanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija