• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2020

10:50

ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ NEMAČKE! Broj zaraženih od korone raste dnevno za 1.000 do 1.500!

Vesti

ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ NEMAČKE! Broj zaraženih od korone raste dnevno za 1.000 do 1.500!

Podeli vest

Predsednik Instituta za zarazne bolesti Robert Koh (RKI) Lotar Viler saopštio je danas da je u Nemačkoj broj inficiranih korona virusom porastao na 159.119, što je za 1.400 više nego juče, a broj umrlih na 6.288, za 343 više nego pre 24 sata.

Viler je, na konferenciji za štampu, naglasio da ove nedelje broj novoinficiranih raste dnevno između 1.000 i 1.500, što je manje nego prošle nedelje kada je rast iznosio 2.000 dnevno.

Prema njegovim rečima, to je dobar razvoj, a dodao je i da faktor reprodukcije virusa sada iznosi 0,76.

Kazao je da je prosečna starost inficiranih 50 godina, i dodao da polovina inficiranih ima kašalj, 42 odsto tempraturu, a oko 10 odsto i gubitak čula ukusa i mirisa.

Prema njegovim rečima 17 odsto inficiranih je hospitalizovano, a 2,7 odsto je razvilo upalu pluća.

Smrtnost u Nemačkoj je na četiri odsto, što je, kako kaže, i dalje veoma visoko.

Ali to objašnjava time da je još uvek infekcija prisutna u staračkim domovima, domovima za negu, kao i bolnicama, gde se nalaze rizične grupe.

- Još su vek ima slučajeva na intenzivnoj pa se mora poći od toga da će još ljudi umirati - kazao je Viler.

Izrazio je zadovoljstvo povećanjem kapaciteta testiranja.

Prošle nedelje je u Nemačkoj, prema njegovim rečima, sprovedeno 467.000 testova, a kod oko 25.000 testiranih lica utvrđen je virus.

S tim u vezi je objasnio da su neke osobe višestruko testirane, i dodao da negativan rezultat testa znači samo trenutku sliku stanje.

Međutim on smatra da je važno što pre testirati, jer je ustanovljeno kod nekih obolelih da pre pojave simptoma već u svom telu imaju virus.

U nekim situacijama, kako naglašava, testovi su korisni i ako nema simptoma, a dodao je da se to treba činiti u cilju zaštite rizičnih grupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija