• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

30.04.2020

19:58

(VIDEO) ŠTA ĆE NA OVO REĆI RUSIJA, FRANCUSKA I NEMAČKA PRAVE "SUPER TENK"! Zameniće "Leopard 2"  i "Leklerk"!

Vesti

(VIDEO) ŠTA ĆE NA OVO REĆI RUSIJA, FRANCUSKA I NEMAČKA PRAVE "SUPER TENK"! Zameniće "Leopard 2" i "Leklerk"!

Podeli vest

Francuska i Nemačka su potpisale sporazum o pravljenju novog perspektivnog tenka „Main Ground Combat System" - MGCS

Sporazum su potpisali ministri Nemačke i Francuske, Anegret Kramp-Karenbauer, odnosno Florans Parli.

Novi tenk bi trebalo da zameni nemačkog „Leoparda 2" i Francuskog „Leklerka", saopštili su u Ministarstvu odbrane Nemačke. Projekat je planiran da bude završen sredinom 2030. godine.

Države dele troškove izrade tenka, kao i pravo intelektualne svojine.

Francuski list „Tribun" nazvao je ovaj projekat „tenkom budućnosti".

Foto: Printskrin video

Dugo vremena projekat nije mogao da počne da se realizuje, pošto Bundestag nije davao odobrenje. Povod za nesuglasice bio je procenat proizvodnje koji države treba da preuzmu na sebe, kao i nesuglasice oko izvoza tehnologija u zemlje koje se nalaze u ratu. 

Politika Nemačke je značajno tvrđa od stava Francuske po ovom pitanju i trvenja tim povodom su dovela do zamrzavanja francuskih isporuka na Bliski istok.

Pogledajte i 10 najmoćnijh tenkova današnjice!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Patriot

pre 3 godine

Projekat je planiran da bude završen sredinom 2030. godine... A Rusija će da ih sačeka da završe pa će tek onda da nastave sa razvojem svoje tehnike! Ha, ha! nasmeja se grof na španskom...

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija