• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2020

11:07

"To je sada bio ponovo tipični Drosten": Merkelova OŠTRO KRITIKOVALA VODEĆEG VIROLOGA

Vesti

"To je sada bio ponovo tipični Drosten": Merkelova OŠTRO KRITIKOVALA VODEĆEG VIROLOGA

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, u razgovoru sa premijerima pokrajina, prvi put jasno kritikovala nemačke virologe, pre svega vodećeg virologa Kristijana Drostena sa berlinskog "Šaritea", tvrdi list "Bild".

Dnevnik ukazuje da je kancelarka govorila o neprestanim promenama stava Kristijana Drostena, navodeći kao primer njegove zahteve u vezi sa zatvaranjem granica.

Citirala je njegovu izjavu da bi savezna policija pre trebalo da ide u kupovinu umesto penzionera, nego što treba da štiti granicu, dok je dva dana kasnije podržao zatvaranje granica.

Takođe je kritikovala Drostena i zbog najnovije izjave o opasnosti od infekcije koja polazi od dece.

Drosten je upozorio da su deca najverovatnije infektivna kao i odrasli, te se založio protiv potpunog otvaranja škola i obdaništa.

Prethodno je Drosten, pozivajući se na strane studije, tvrdio da od dece postoji manja opasnost od zaraze nego od odraslih.

Kada je Drosten pre više nedelja od vlade tražio zatvaranje škola, iako je prethodni dan preporučivao suprotno, kancelarka je prokomentarisala "To je sada bio ponovo tipični Drosten", na šta je on odgovorio da nakon novih saznanja mora uslediti novi stav.

 

 


Merkelova je s tim u vezi, kako tvrdi "Bild", konstatovala da se ne može više čekati na usaglašeni stav nauke.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, nakon videosastanka sa premijerima pokrajina, premijer Bavarske Markus Seder zaštitio je naučnike, poručivši da napadi nisu primereni.

Rekao je da se virolozi moraju neprestano orijentisati na osnovu novih naučnih saznanja.

A i Merkelova je na toj konferenciji rekla da svakog dana postoje nova saznanja i da se s tim mora živeti.

Portparol nemačke vlade Štefen Sajbert negirao je da je Merkelova prethodno kritikovala virologa Drostena.

On je kazao da je kancelarka na konferenciji za štampu ukazala na važnu ulogu nauke i Drostena.

Međutim "Bild" ističe da je informacije o kritici dobio iz više izvora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija