• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

05.05.2020

08:33

MADURO OTKRIO DETALJE POKUŠAJA ATENTATA! Američki plaćenici bliski Trampu umislili da su Rambo, a evo koliko im je plaćeno za njegovo ubistvo! (VIDEO)

Vesti

MADURO OTKRIO DETALJE POKUŠAJA ATENTATA! Američki plaćenici bliski Trampu umislili da su Rambo, a evo koliko im je plaćeno za njegovo ubistvo! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro tvrdi da su dvojica američkih državljana zarobljena zajedno sa grupom "plaćenika" Karakasa optuženih za pokušaj infiltriranja u latinoameričku naciju kako bi izvršili atentant na njega.

- Među zarobljenima su izdajnik Antonio Sekuea i građanin sa prezimenom Baduel, koji su priznali da su dvojica Amerikanaca iz bezbednosnog tima Donalda Trumpa bili u njihovoj grupi  - objavio je  u ponedeljak uveče Madurov ured, pozivajući se na svedočenje zarobljenih iz grupe atentatora.

Maduro nije precizirao za koju vladinu agenciju su Amerikanci možda radili, iako se pojavila poruka iz njegove kancelarije koja sugeriše da su oni možda pripadnici sigurnosne službe američkog predsednika Donalda Trumpa.

Trinaest navodnih atentatora uhapšeno je nakon pokušaja upada, kaže Karakas, dok je osam muškaraca ubijeno u obračunu. Tokom televizijskog obraćanja u ponedeljak, lider socijalista prikazao je ono što je rekao da su pasoši i druga identifikacija dvojice američkih državljana, nazvanih Airan Beri i Luk Denman, koji su, kako se izveštava, u pritvoru.

- Umislili su da su Rambo. Igrali su se heroja - rekao je Maduro i dodao da su venecuelanske snage bezbednosti bile svesne zavere pre nego što je ona izvršena.

AMERIČKA ZELENA BERETKA IZA NAPADA U VENECUELI! Otkriven identitet osobe koja stoji iza pokušaja svrgavanja Nikolasa Madura! (VIDEO)

Džordan Gudro, američki vojni veteran koji je na čelu bezbedonosne firme sa Floride, "Silvercorp USA", rekao je za nekoliko novinskih agencija da su ta dva muškarca radila za njegovu kompaniju, rekavši za Rojters: "Oni rade sa mnom. To su moji momci. " 

Dok Asošijejted Pres izveštava da ne može da verifikuje Gudrove tvrdnje, ipak citira tvrdnju da su dvojica Amerikanaca bila na misiji nazvanoj "Operacija Gideon" koja ima za cilj svrgavanje Madura u ime opozicionog lidera Huana Gvaida. Džordan Gudro je pokazao navodni "ugovor" tvrdeći da je na njemu dokaz da je firmi Gvaido uplatio 212 miliona dolara za akciju svrgavanja Madura.

Gvaido negira bilo kakvu povezanost sa ovom američkom kompanijom i umešanost sa atentatorima, ali ipak poziva da se "poštuju ljudska prava i prava zatvorenika".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija