• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.05.2020

21:04

BELORUSIJA BACILA RUKAVICU U LICE "TESLI"! Lukašenko optimističan: NE PRAVIMO IGRAČKU, NEGO VREDNU ROBU!

Vesti

BELORUSIJA BACILA RUKAVICU U LICE "TESLI"! Lukašenko optimističan: NE PRAVIMO IGRAČKU, NEGO VREDNU ROBU!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandrar Lukašenko izvršio je inspekciju rada domaće autoindustrije. Tom prilikom mu je bio predstavljen električni automobil

Beloruskom lideru je predstavljen eksperimentalni model rodstera – elektrčnog automobila-kabrioleta sa dva sedišta. Kako se nadaju kontruktori, on će u budućnosti biti ozbiljna konkurencija „Tesli“.

Prema podacima pres-službe beloruskog lidera, ovaj laki automobil sa širokim manevarskim mogućnostima ima poboljšane dinamičke karakteristike. Kabriolet može da razvije brzinu do 170 kilometara na čas i pređe 270 kilometara.

AMERIČKI MILIJARDER PRODAJE SVE ŠTO POSEDUJE! Prvo je lansirao satelite za internet, a sad ŠOKIRA SVET!

- Odličan je. Nisam očekivao da će oni napraviti tako nešto za kratko vreme - rekao je Lukašenko.

Bez obzira na pozitivne ocene Lukašenko smatra da još nije vreme da se govori o ozbiljnim dostignućima svetskog nivoa u sveri automobilizma. Po njegovim rečima, tek je prošla prva faza tokom koje se trebalo videti kako će naučnici ispuniti postavljene zadatke.

- Tokom druge faze će se moći konkretno govoriti o rezultatima rada. Kako bi se ocenio onako kako treba, treba videti da li je to u skladu sa svetskim standardima i kakve su perspektive. Ne pravimo igračku, već robu koja treba da se ponudi tržištu i da se na njoj zaradi - dodao je šef države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija