• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

06.05.2020

20:41

(VIDEO) SEKUNDE SU NAS DELILE OD VELIKOG RATA! Grčki "miraž" presreo turski F-16, pilot držao prst na "obaraču", čuje se kako kaže: "Imam ga"! SREĆOM NIJE LANSIRAO RAKETE!

Vesti

(VIDEO) SEKUNDE SU NAS DELILE OD VELIKOG RATA! Grčki "miraž" presreo turski F-16, pilot držao prst na "obaraču", čuje se kako kaže: "Imam ga"! SREĆOM NIJE LANSIRAO RAKETE!

Podeli vest

Grčke oružane snage objavile su snimak bliskog susreta "miraža" i turskog lovca F-16 iznad Egejskog mora, grčki pilot je tokom manevra "nanišanio" turski avion

Vazdušna borba lovaca iznad Egejskog mora prekinuta je nekoliko trenutaka pošto je grčki "miraž 2000" nanišanio turski F-16.

Osim serije manevara, na snimku se čuje grčki pilot kako kaže: "Imam ga!".

Incidentu je prethodio niz agresivnih manevara, a grčko vazduhoplovstvo tvrdi da su turski avioni, prethodno, ozbiljno uznemirili putnike grčkog helikoptera u kojem su se nalazili ministar odbrane Nikos Panagijotopulos i načelnik generalštaba Konstantinos Floros.
 
Incident iznad Egejskog mora dogodio se pre tri dana.

Turski lovac F-16 preleteo je preko ostrva Inuses na visini od oko 1.000 metara i tom prilikom opasno prišao helikopteru u kojem su se nalazili grčki zvaničnici, prenosi agencija ANA.

Nakon toga, isti avion je preleteo preko ostrva Agatonisi na nešto većoj visini.

Grčki ministar i načelnik generalštaba obilazili su vojne položaje u Inusesu, Agatonisiju i Farmakonisiju.

Tenzije između Grčle i Turske poslednjih godina su sve veće, a incidenti iznad Egejskog mora su gotovo svakodnevna pojava! 

Analitičari se plaše da bi jedna iskra mogla da ozazove rat te dve zemlje, a on bi sasvim sigurno zapalio i kompletan Balkan! U takvom razvoju situacije nio Srbija ne bi bila pošteđena!


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija