• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.S.

07.05.2020

10:23

VENECUELA I SAD NA IVICI RATA ZBOG AMERIČKIH PLAĆENIKA! Maduro: SUDIĆE IM SE U VENECUELI! Pompeo preti: Upotrebićemo SVA RASPOLOŽIVA SREDSTVA da ih vratimo! (VIDEO)

Vesti

VENECUELA I SAD NA IVICI RATA ZBOG AMERIČKIH PLAĆENIKA! Maduro: SUDIĆE IM SE U VENECUELI! Pompeo preti: Upotrebićemo SVA RASPOLOŽIVA SREDSTVA da ih vratimo! (VIDEO)

Podeli vest

Amerika će upotrebiti "sva sredstva" na raspolaganju kako bi osigurali puštanje dva bivša američka vojnika za koje se veruje da su uhapšeni u Venecueli, izjavio je u sredu državni sekretar Majk Pompeo

Venecuelanski zvaničnici su ove nedelje potvrdili da su dva bivša američka vojnika specijalnih snaga, Luk Denman i Airan Beri, bili među plaćenicima koji su privedeni u pritvor nakon pokušaja državnog udara da svrgnu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura.

Pompeo je potvrdio da su dvojica Amerikanaca uhapšena u južnoameričkoj državi, dodajući da je to  "konzularno pitanje".

- Mi ćemo pokrenuti postupak pokušaja da osmislimo način kako da vratimo naše državlja nazad - rekao je Pompeo i dodao: "Želimo da vratimo svakog Amerikanca."

- Ako Madurov režim odluči da ih zadrži, koristićemo sva sredstva koji imamo na raspolaganju da bismo ih vratili - rekao je Pompeo.

- Da su nas uključili, sve bi išlo drugačije - dodao je Pompeo.

Predsednik Tramp je negirao bilo kakvu ulogu Amerike u navodnom pokušaju puča, rekavši da "to nema nikakve veze sa našom vladom".

Amerika ne priznaje Madura kao legalnog lidera Venecuele, verujući da je on namestio izbore 2018. godine. Ranije ove godine, tramp je u Beloj kući ugostio opozicionog lidera Huana Gvaida.

Maduro je osudio napad u nedelju ujutru i rekao da je napad delo podržano od strane SAD da ga svrgnu sa vlasti.

- Sjedinjene Države u potpunosti stoje iza ovag propalog napada - rekao je Maduro.

Identifikovani su Denman i Beri, koji su se borili u Avganistanu, kao dvojica plaćenika koji su predvodili napad.

Kontroverzni bivši specijalac zelenih beretki Džordan Gudro preuzeo je odgovornost za napad, prenosi Njujork post.

Sa druge strane, predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je u sredu da će suđenje dvojici bivših pripadnika američkih specijalnih snaga zarobljenih u neuspelom pokušaju da ga sruše biti u Venecueli, prenosi novinska agencija Ksinhua.

Maduro je rekao da će dvojici Amerikanaca suditi generalni državni tužilac i građanski sud u zemlji.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 3 godine

Normalno je svud u svetu gde se desi incident tu se i sudi po zakonima gde se desio incident . Kako to samo americki olos ,fasisti imaju imunitet ?????? stavite ih u kavez sa par komada kobri pa nek imaju imunitet od ujeda . Stasu trazili to su i nasli kako nas narod kaza .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija