• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2020

11:43

DOK SE ITALIJANSKA VLADA SVAĐA I NEMA REŠENJE Zabeleženi prvi slučajevi samoubistva zbog ekonomske propasti!

Vesti

DOK SE ITALIJANSKA VLADA SVAĐA I NEMA REŠENJE Zabeleženi prvi slučajevi samoubistva zbog ekonomske propasti!

Podeli vest

Prvi put od pocetka pandemije koronavirusa u Italiji je broj ozdravljenih premasio broj zarazenihi mada je broj mrvih i dalje je broj preminulih osoba je i dalje visok 369 u posljednja 24 sata, pandemija koronavirusa nije vise udarna vijest u italijanskim medijima.

Zamenile su je vesti o prvim slučajevima samoubistva zbog ekonomske propasti.

Prema pisanju medija za vlasnika preduzeca iz Napulja 57 godišnjeg Antonio Nagara, vec sada se pokazalo nemoguce nastaviti proizvodnju posle dva mjeseca blokade.

Suočen sa činjenicom da ne moze da plati dobavljače niti plate zaposlenima, juče je izvršio samoubistvo. To je dio italijanske svakodnevnice pre pandemije, a dva dana nakon parcijalnog slabljenja mjera zabrane novine izveštavaju o nesrećama na poslu, a samoubistvo u Napulju nije jedini smrtni slučaj na radnom mestu u poslednja dva dana.

Atmosferu u kojoj se ovo dešava možda je najbolje opisao u tekstu za "Korera dela Sera", poznati pisac Klaudio Magris "najgore nas možda tek čeka u budućnosti kada se nećemo bojati smrti od koroavirusa, vec kako preživeti".

Vlada premijera Kontea predviđa otvaranje barova i restorana prvog juna Što se mnogim vlasnicima čini predaleko i strahuju da njihova posao nece preživeti.

Juče su protestovali na glavnom trgu u Milanu, simbolično izneli su po jednu stolicu iz svojih restorana i sedeli, poštujući obavezu razmaka i nošenje zaštitne maske, ali su ipak kažnjeni su sa po 400 Eura.

- Čudno da vlasti kažnjavaju one koji porotestuju jer nemaju para da nastave svoj rad - komentarisala je voditeljka TV-7.

Procenjuje se da u Milanu ima oko 7 hiljada barova i restorana i da će, nakon krize, oko 20 odsto njih morati da zauvek zatvori svoj lokal.

Mediji izveštavaju i da je premijer Đuzepe Konte "pod opsadom", kako se ironično komentariše situacija u kojoj premijer i vlada moraju brzo da daju rešenja kako nastaviti život nakon pandemije.

Prema navodima štampe čak i vladajuća većina se ne slaže o brojnim rešenjima.

Ministarka za poljoprivredu Tereza Belanova, zapretila je ostavkom ako se ne reši, odnosno legalizuje status oko 300 hiljada migranata, uticajno udruženje velikih proizvodžaća "Konfindustrija" insistira na vise nepovratnih sredstava umesto kredita za "obestećenja”, a većina u vladi dostavila je hiljadu amandmana na predlog vlade o tome kako pomoći preduzetnicima.

- Svađaju se o svemu - zaključuje list "Hafington Post".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija