• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

07.05.2020

12:56

LOKALNA HEMIJSKA POSTROJENJA ODLETELA U VAZDUH U MEKSIKU! Stanovništvo beži kako bi spasli živote! (VIDEO)

Vesti

LOKALNA HEMIJSKA POSTROJENJA ODLETELA U VAZDUH U MEKSIKU! Stanovništvo beži kako bi spasli živote! (VIDEO)

Podeli vest

Najmanje sedam jedinica lokalne vatrogasne službe raspoređeno je na lice mesta, nakon masovne eksplozije u hemijskoj fabrici u Garsiji, u državi Nuevo Leon, na severoistoku Meksika.

Postrojenje za hemijsku reciklažu prerađuje rastvarače i različita ulja u industrijskom sektoru grada. Uprkos ogromnoj eksploziji, nekim čudom, nema potvrde da je iko povređen.

Snimci očevidaca sa lica mesta pokazuje meru plamena i rezultate gustog crnog dima koji sada prekriva delove gradskog područja.

Za borbu protiv požara raspoređeni su timovi gradske vatrogasne službe i lokalne jedinice civilne zaštite, zbog koga se uzdiže dim stotine metara u vazduh.

Zabeleženo je više sekundarnih eksplozija nakon prve koja se desila oko 9 sati uveče po lokalnom vremenu, što je usporilo napore u gašenju požara u postrojenju.

Još nije izdato naređenje za evakuaciju, mada je apelovano na javnost da izbegavaju ovo područje, a uspostavljen je i sigurnosni kordon usled zabrinutosti zbog sekundarnih eksplozija. Ipak, stanovnici četvrti Bicentenario masovno su napuštali svoje domove u strahu od potencijalnog ispuštanja otrovnog gasa. Iako je vatra zahvatila i susedni prazan teren, ne očekuje se da će se širiti dalje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija