• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Fakti/World Affairs/Chris Kanthan

08.05.2020

11:00

MRAČNA ZAVERA PRVOG SVETSKOG MILIJARDERA! Kako je Rokfeler istrebio prirodne lekove i celom svetu nametnuo MODERNU MEDICINU zasnovanu na čistoj hemiji!

Vesti

MRAČNA ZAVERA PRVOG SVETSKOG MILIJARDERA! Kako je Rokfeler istrebio prirodne lekove i celom svetu nametnuo MODERNU MEDICINU zasnovanu na čistoj hemiji!

Podeli vest

Dakle, sada, 100 godina kasnije, dobijamo lekare koji ne znaju ništa o dobrobiti ishrane ili bilja ili o bilo kakvoj holističkoj praksi. Imamo celo društvo koje porobljeno korporacijama zbog njihove dobrobiti

Ljudi vas danas gledaju čudno ako govorite o lekovitim svojstvima biljaka ili bilo kojoj drugoj holističkoj praksi.

Kao i iza bilo čega drugog, tako i iza našeg modernog medicinskog sistema stoji mnogo politike i novca. Sve počinje sa Džonom D. Rokefelerom (1839-1937) koji je bio naftni magnat, pljačkaški baron, prvi američki milijarder i rođeni monopolista.

Do kraja 20. veka, on je kontrolisao 90% svih rafinerija nafte u SAD preko svoje kompanije Standard Ojl, koja je kasnije razbijena na Ševron, Ekson, Mobil itd.

Istovremeno, oko 1900. godine, naučnici su otkrili „petrohemikalije“ i sposobnost stvaranja svih vrsta hemikalija iz nafte. Na primer, prva plastika - nazvana bakelit - napravljena je od ulja 1907. godine. Naučnici su takođe otkrivali razne vitamine i pretpostavljali su da se od ulja mogu praviti mnogi farmaceutski lekovi.

Ovo je bila izvanredna prilika za Rokflera koji je video mogućnost monopolizacije nafte, hemijske i medicinske industrije istovremeno!

Najbolja stvar u vezi sa naftnim hemikalijama bila je to što se sve moglo patentirati i prodati sa velikim profitom. Ali, postojao je jedan problem sa Rokefelerovim planom za medicinsku industriju: prirodni/biljni lekovi su u to vreme bili veoma popularni u Americi.

Bezmalo polovina lekara i medicinskih fakulteta u Sjedinjenim Državama praktikovali su holističku medicinu, koristeći znanja iz Evrope, a i preuzeto od Indijanaca.

Rokfeler, monopolista, morao je da smisli način kako da se oslobodi najveće konkurencije. Zato je koristio klasičnu strategiju „problem-reakcija-rešenje“. To jest, stvorite problem i uplašite ljude, a zatim ponudite (unapred planirano) rešenje. (Slično terorizmu, za kojim je usledio „Patriot Akt“).

Otišao je kod svog prijatelja Endrju Karnegija - još jednog plutokrate koji je zaradio novac monopolisanjem čelične industrije – a koji je smislio plan. Iz prestižne Karnegi fondacije poslali su čoveka po imenu Abraham Flekner da putuje po zemlji i izveštava o stanju medicinskih koledža i bolnica širom SAD. To je dovelo do „Fleknerovog izveštaja“, koji je stvorio modernu medicinu kakvu poznajemo.

Nepotrebno je reći da je u izveštaju bilo reči o potrebi obnove i centralizacije naših medicinskih ustanova. Na osnovu tog izveštaja, više od polovine svih medicinskih fakulteta u SAD ubrzo je zatvoreno. Homeopatija i prirodni lekovi su pretvarani u strašilo i demonizovani su, a lekari su čak zatvarani...

Da bi podstakao tranziciju i promenio mišljenje drugih lekara i naučnika, Rokfeler je koledžima i bolnicama dao više od 100 miliona dolara i osnovao filantropsku grupu pod nazivom „Dženeral Edukejšn Bord“. Ovo je klasičan pristup `šargarepa i štap`.

U vrlo kratkom roku, medicinski fakulteti su svi `racionalizovani i homogenizovani`. Svi studenti su učili istu stvar, a medicina se bavila upotrebom patentiranih lekova. Naučnici su dobijali ogromne grantove za proučavanje načina na koji biljke leče bolesti, ali njihov zadatak je bio da prvo identifikuju koje hemikalije u biljci su efikasne, a zatim ponovo stvore sličnu hemijsku supstancu u laboratoriji - ali ne identičnu - koja bi se mogla patentirati.

Pilula za bolesnike postala je mantra savremene medicine. A vi ste mislili da su braća Koh zla?

Dakle, sada, 100 godina kasnije, dobijamo lekare koji ne znaju ništa o dobrobiti ishrane ili bilja ili o bilo kakvoj holističkoj praksi. Imamo celo društvo koje porobljeno korporacijama zbog njihove dobrobiti.

Amerika troši 15 odsto svog BDP na zdravstvo, što bi zaista trebalo nazvati „zbrinjavanjem bolesnika“. Sistem, međutim, nije usmeren na lečenje, već samo na simptome, stvarajući tako mušterije koje se stalno vraćaju.

Ne postoji lek za rak, dijabetes, autizam, astmu, čak ni za grip. Zašto bi postojali stvarni lekovi?

Ovo je sistem koji su stvorili oligarsi i plutokrate, a ne lekari. Što se tiče raka, oh da, Američko društvo za rak osnovao je niko drugi do Rokfeler 1913. godine. U mesecu podsećanja na rak dojke, žalosno je videti kako ljudima ispiraju mozak zbog hemoterapije, zračenja i hirurgije...

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nesicad

pre 3 godine

A ko je cela moderna medicina zavera pa odreknite se je. Babske lekove i napred, bez hirurgije, antibiotika i ostalog pa u srednji vek !! Za poslednjih 100 godina čovekov prosečni vek je veći dva puta. Uzmite koliko je samo dece stradalo do pre 100 godina i pre pojave vakcina !!

GaGa

pre 3 godine

Pa kad su lekovi tako dobri zašto je spisak neželjenih efekata podugačak za bilo koji lek, zašto se povećao broj autistične dece,dece sa paralizom,autoimunim bolestima,alergijama,tumorima itd,itd...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija