• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.05.2020

08:44

OVOM ZLU NEMA KRAJA? Mislili su da je virus nestao, a onda su se otvorila nova žarišta u Kini i Južnoj Koreji

Vesti

OVOM ZLU NEMA KRAJA? Mislili su da je virus nestao, a onda su se otvorila nova žarišta u Kini i Južnoj Koreji

Podeli vest

Nova žarišta koronavirusa u Kini i Južnoj Koreji zabrinjavaju zbog očigledne sposobnosti virusa da nastavi da se neprimećeno širi

Iako je taj broj daleko manji od onih koji se svakodnevno prijavljuju širom zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, povratak virusa, pogotovo u gradu sa tako intenzivnim nadzorom i restrikcijama kao što je Vuhan, dovodi u pitanje održivost ponovnog otvaranja gradova, piše CNN.

Kina i Južna Koreja zauzdale su epidemiju korona virusa zahvaljujući merama socijalnog distanciranja i brižljivom nadzoru, ali baš u trenutku kada je život postepeno počeo da se vraća u normalu u tim zemljama pojavili su se novi rezervoari zaraze.

Južnokorejski predsednik Nun Džae-in upozorio je na drugi talas epidemije, nakon što je došlo doporasta broja novih slučajeva, što se povezuje sa noćnim klubovima u Seulu, koje je posećivao muškarac u kasnim 20-im godinama, za koga se ispostavilo da je pozitivan na virus.

 

 


U Kini su takođe uvedene nove restrikcije, nakon što su se u dva grada pojavili novi slučajevi korona virusa.

Grad Šulan u provinciji Jilin na severoistiku zemlje uveo je mere zatvaranja nakon što je potvrđeno 11 zaraženih.

Jilin se graniči sa Rusijom i Severnom Korejom, zbog čega je u toj provinciji i ranije vladala zabrinutost zbog uvezenih slučajeva.

 

 

 

 


Još alarmantnije je to što su se novi slučajevi pojavili i u Vuhanu iz kojeg je krenula epidemija, a koji je krajem prošlog meseca počeo da se vraća relativno normalnom životu nakon 76 dana izolacije.

Gradski zvaničnici su danas prijavili pet novih slučajeva, od kojih su svi lokalno preneti.

Moglo bi da se ispostavi da su novi slučajevi samo kap u moru i da će biti suzbijeni, ali to što dve zemlje koje su, kako se činilo, držale epidemiju pod kontrolom prijavljuju nova lokalna prenošenja mora da zabrine, navodi CNN.

 

 

SVE O KORONAVIRUSU ČITAJTE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija