• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

12.05.2020

23:25

PREDSEDNIK CRNE GORE UPISAO SE U HRVATE! Milo Đukanović: Gradimo crnogorski domovinski identitet!

Vesti

PREDSEDNIK CRNE GORE UPISAO SE U HRVATE! Milo Đukanović: Gradimo crnogorski domovinski identitet!

Podeli vest

Nakon obnove crnogorske državnosti, pravimo vidljiv put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta, poručio Đukanović. Demokratski front: Crna Gora se ponaša prema Srbima kao NDH

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjednačio je današnju Crnu Goru sa proustaškom Hrvatskom!
Đukanović je rekao da Podgorica, posle obnove crnogorske nezavisnosti, sada "utire put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta" (!?!), jasno aludirajući na Hrvatsku, njen odnos prema Srbima i veličanje ustaštva!?! Crnogorski lider je ovu skandaloznu poruku uputio u čestitki povodom deset godina od osnivanja Filološkog fakulteta u Nikšiću.

Progon Srba

Đukanović je u svojoj čestitki naveo da Crna Gora već godinama radi na svojoj državnosti i identitetu.

- Sa zadovoljstvom konstatujem da je naš napor da, nakon obnove crnogorske nezavisnosti, na dnevni red stavimo pitanja reafirmacije crnogorske kulture i jezika urodio plodom. Današnji jubilej upravo potvrđuje da smo napravili značajan korak, nadovezujući se tako na hiljadugodišnju državotvornu tradiciju koju baštinimo, utirući vidljiv put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta. Ne samo nama i ne samo danas, već i generacijama mladih koje su stasale i kadre su da suvereno čuvaju neprolazne tekovine osvojene 21. maja 2006. godine - napisao je Đukanović u čestitki, a prenosi portal IN4S.

Sve je jasno

Vreme je pokazalo da srpski patrijarh Irinej, nažalost, nije pogrešio kada je pre dve godine uporedio današnju Crnu Goru sa NDH
Marko Kovačević, portparol DF

Komentarišući ove navode, portparol Demokratskog fronta (DF) Marko Kovačević kaže da je sada sve jasno.

- Vreme je pokazalo da srpski patrijarh Irinej, nažalost, nije pogrešio kada je pre dve godine uporedio današnju Crnu Goru sa NDH. Od odlaska predstavnika Crne Gore na proslavu zločina "Oluje", pa do toga da RTCG pušta pesme Tompsona, poznatog po veličanju ustaških zločina nad Srbima, svaki Đukanovićev potez usmeren je ka tome da Crna Gora po svemu podseća na NDH. Da ne govorimo o progonu SPC i njenih vernika. Tome se mora što pre stati na kraj - naglašava Kovačević.

Privatizovao državu

Istoričar Nemanja Starović ocenjuje da je evidentno da Đukanović duže vreme svesno podiže tenzije i produbljuje podele među građanima Crne Gore.

- Osim što pokušava da međunarodnim sponzorima dokaže da mu upotrebna vrednost nije istekla, zapaljive Đukanovićeve izjave predstavljaju i poruku svima unutar njegove DPS koji smatraju da on postaje balast. Na ovaj način Đukanović pokušava da konsoliduje kontrolu sopstvenog partijskog sistema kroz formulu "DPS i država, to sam ja" - zaključuje Starović.

Amfilohije: Poštovaćemo
mere, slavimo Sv. Vasilija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je uoči današnjeg praznika Svetog Vasilija Ostroškog da će SPC poštovati sve mere u vezi sa pandemijom koronavirusa, ali je zamolio građane, vernike i vlast i policiju da poštuju velikog svetitelja.
- Ispoštovaćemo ono što se traži od nas, mere naših lekara o odstojanju prilikom dolaska naroda u manastir, ali u isto vreme, da svi zajedno, i ova naša policija, ispoštujemo Svetog Vasilija koji nas sve leči - rekao je Amfilohije povodom medijskih navoda da je policija tokom vikenda branila vernicima da priđu Manastiru Ostrog.

Srpski ambasador na tapetu zbog Tompsona?!

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog toga što je na Fejsbuku komentarisao emitovanje pesme hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu RTCG, piše podgorički portal CdM.
Božović je, inače, rekao da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost, jer je "potpuno neprimereno puštanje antisrpskog, proustaškog, fašistički nastrojenog hrvatskog pevača Tompsona u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija