• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

13.05.2020

09:44

I SOROŠ U PANICI! Milijarder tvrdi: Iz Nemačke stiže pretnja koja će UNIŠTITI EU!

Vesti

I SOROŠ U PANICI! Milijarder tvrdi: Iz Nemačke stiže pretnja koja će UNIŠTITI EU!

Podeli vest

Nemački Ustavni sud presudio je prošle nedelje da je Evropska centralna banka (ECB) prekoračila ovlašćenja kada je kupovala državne dugove u okviru programa kvantitativnog rasterećenja i zapretio zabranom kupovine nemačkih državnih obveznica. Soroš strahuje da bi to moglo da uništi EU

Mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš, u intervjuu za britanski "Indipendent", zbog ovog slučaja predviđa kraj EU kakvu smo do sada poznavali.

- Posebno sam zabrinut za opstanak EU, jer je ona nepotpuna unija - kazao je Soroš i dodao:

Proces stvaranja unije nikada nije okončan, što Evropu čini "izuzetno ranjivom, ranjivijom od SAD, ne samo zbog njene nekompletnosti, već i zbog toga što je zasnovana na vladavini zakona. A točkovi pravde pomeraju se veoma sporo, dok se pretnje, kakva je pretnja od kovida 19, kreću veoma brzo.

ODOBRENA PROCEDURA ZA UVOĐENJE SANKCIJA PROTIV NEMAČKE! Fon Der Lajen potvrdila: OVA SITUACIJA MORA DETALJNO DA SE IZUČI!

Soroš je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog prošlonedeljne presude Ustavnog suda Nemačke, kojom je osporen masovni otkup državnih dugova članica EU od strane ECB i dat tromesečni ultimatum da banka opravda proporcionalnost otkupa. Ukoliko bi ECB odbila ultimatum, na Bundesbanku više ne bi mogla da računa.

 

 

Evropska komisija zapretila je tužbom protiv Nemačke, iako su zvaničnici EU u ponedeljak izjavili da neposredna pravna radnja protiv Nemačke nije verovatna.

Presuda predstavlja pretnju koja bi mogla da uništi EU kao instituciju zasnovanu na vladavini zakona, upravo zato što se radi o nemačkom Ustavnom sudu, jednoj od najcenjenijih institucija u Nemačkoj - rekao je Soroš.

Primer Nemačke, prema njegovim rečima, mogle bi da slede Mađarska ili Poljska i da u pitanje dovedu zakonitost odluka Evropskog suda pravde.

- Ako presuda nemačkog suda spreči EU da se odupre ovakvim kretanjima, to će značiti kraj EU kakvu poznajemo - zaključio je Soroš.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 3 godine

Bez obzira što se Soroš često oglašava po mnogim pitanjima, on se nikad ne oglašava bez da nema neku svoju kalkulaciju iza toga.

Jova

pre 3 godine

U Njemačkoj unistavaju naše ljude NAŠI ljudi. Naši koji su otisli tamo prije 35 god. Zaradili pare (tad je to bilo mnogo lakse nego sad). Koristil sve moguce benefite koje su mogli da iskoste. A sada kad su otvorili svoje restorancice, kafanice, radnje. Sve te benefite ukinuli. Pa ako odete malo duze na bolovanje ili ako vam doktor prodzi bolovanje morate da slusate razna popovanja od poslodavca uvrede i pretnje otkazom. Većina njih iskoristava maksimalno radnike..Dobar dio njih ne plaća po zakonu rad nedeljom i praznicima... Najveci dio njh da vam neki smjestaj i onda vas iskoristava na sve moguce načine. Uz priču kako to sto vam je on dao smjestaj nema nigde u Njemačkoj. Tako i ja. Radim 6 dana za 1300 eura kao mehaničar. Ali 6 dana od 8 do 19-20 naveče i cesto obavljam poslove za šefa koji nemaju vezevsa mojim poslom.. Šišanje trave kod njegove kuce, pranje njegovog auta, bilo sta da se pokvari u radnji mi popravljamo.. I obavezno slusamo pritike kako je to sto se pokvarilo skupo ovde. Da ovo nije Srbija ovo je Njemačka i sl.. LJUDI AKO IDETE TAMO NEMOJTE KOD NAŠIH.. BOLJE VAM JE KOD ŠVABE DA RADITE. BAR ĆE VAS POSTOVATI I PLATITI POSTENO

Bane

pre 3 godine

Nadajmo se da će se ta nakazna tvorevina raspasti. Još da neko uništi tog izlapelog, poganog degenerika.

Fikus

pre 3 godine

"instituciju zasnovanu na vladavini zakona" A na čemu je zasnovana država, ne bilo koja već Nemačka, u kojoj poslednju reč ima ustavni sud? Sorošev problem je što on u Briselskoj administraciji vedri i oblači pa mu ovakvi udarci kvare posao. Uložio je silne pare da naseli milione muslimana u EU po mu planovi pokvareni. Toliko o tome šta je EU

Alex

pre 3 godine

Ako se Sorosu ne svidja to sigurno znaci da je dobro, to sto se on boji da eu nece biti onakva kakva je on planirao da ce biti vec drugacija,suprotna, njegovim interesima suprotstavljena, to je super stvar, sad samo da se vidi da li ce zemlje clanice uspeti da isteraju to, Nemacka takodje, to je sad borba suverenista i globalista, i u americi pokusavaju sad da se obracunaju sa globalistickim federalnim rezervama, bice svasta jos da se vidi, ovo je pravi rat, i ako se covecanstvu mozda ne cini

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija