• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2020

07:59

PIRATI NAPALI BRITANSKI TANKER KOD JEMENA! Međunarodne snage ga prate, strahuju od novog napada!

Vesti

PIRATI NAPALI BRITANSKI TANKER KOD JEMENA! Međunarodne snage ga prate, strahuju od novog napada!

Podeli vest

Naoružani pirati napali su tanker koji je plovio pod britanskom zastavom u Adenskom zalivu, ali je taj napad odbijen, izjavio je menadžer kompanije Stolt tanker.

Pirati su se juče u dva glisera približili tankeru koji se nalazio 75 nautičkih milja od Jemena, a ta oblast je jedna od najvažnijih ruta za prevoz nafte od Bliskog istoka ka Evropi, preneo je sinoć Rojters.

- Nakon nekoliko pucnjeva upozorenja našeg naoružanog tima, pirati su otvorili vatru na brod, ali je naše obezbeđenje uzvratilo, onesposobilo jednog napadača i tako okončalo napad. Koalicioni ratni brod je takođe odgovorio na napad na Stolt Apal koji je nakon toga nastavio plovidbu - rekao je portparol kompanije.

Portparol nije precizirao o kojoj koaliciji se radi, ali mornarica je saopštila da je tanker nastavio da plovi kroz tranzitni koridor uz pratnju međunarodnih mornaričkih snaga zbog velikog rizika od novog napada.

Kako se navodi, prilikom pucnjave je malo oštećen komandni brod, ali nema povređenih.

U Adenskom zalivu često dolazi do napada naoružanih bandi, kao i militantnih grupa poput Al Kaide na Arapskom poluostrvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija