• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

21.05.2020

14:13

BEBA STARA 2 DANA NAJMLAĐA ŽRTVA KORONAVIRUSA DO SADA! Lekari se borili za život novorođenčeta, ali nisu uspeli da ga spasu!

Vesti

BEBA STARA 2 DANA NAJMLAĐA ŽRTVA KORONAVIRUSA DO SADA! Lekari se borili za život novorođenčeta, ali nisu uspeli da ga spasu!

Podeli vest

Beba stara dva dabna umrla je od koronavirusa u Južnoj Africi, i time postala jedna od najmlađih žrtava virusa Covid 19 na svetu

- Majka je testirana pozitivno na Covid-19, i beba je nakon toga bila pozitivna na rezultate - rekao je ministar zdravlja.

- Beba je rođena prerano i bila joj je potrebna pomoć oko disanja - dodao je.

Broj smrtnih slučajeva u zemlji sada iznosi 339, a broj potvrđenih slučajeva popeo se na 18.003.

Najnovije ispitivanje predviđa da bi u Južnoj Africi u narednih nekoliko meseci moglo umreti do 40.000 ljudi.

- Nažalost, zabeležili smo prvi neonatalni smrti slučaj koj je povezan sa Covid-19. Beba je imala dva dana i prerano se rodila - izjavio je ministar zdravlja Južne Afrike dr Zveli Mkhize.

- Beba je imala probleme sa plućima zbog kojih je bila potrebna podrška ventilatora odmah nakon rođenja.

- Posebnu reč utehe odajemo majci ovog deteta i pozdravljamo neonatologe, medicinske sestre i svo tehničko osoblje koje je imalo težak zadatak da se do kraja bore za život novorođenčadi - dodao je.

Na pitanje Bi-Bi-Si-ja da li je ovo najmlađa žrtva koronavirusa u Africi, direktor Afričkog centra za kontrolu bolesti, dr Džon Nkengasong je rekao: "Koliko znamo, to je prvi slučaj u Africi."

Ostale mlade žrtve koronavirusa uključuju bebu staru tri dana koja je umrla 5. maja u Velikoj Britaniji. U tom slučaju su majka i beba pozitivno testirane na koronavirus nakon rođenja bebe.

Beba se rodila sa malim broja otkucaja srca, a mrtvozornik je kao glavni uzrok smrti naveo tešku hipoksičnu ishemijsku encefalopatiju, što znači da je mozak manjako od krvi i kiseonika, dok je majčin Covid-19 naveden kao sekundarni uzrok.

Ova zemlja ima najveći broj zaraženih koronavirusom u Africi. Sa druge strane, Egipat i Alžir prednjače po procentu smrtnosti.

Južna Afrika ima neke od najstrožih mera karantina u svetu, uključujući zabranu cigareta i alkohola, ali sada ublažava određena ograničenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija