• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.05.2020

09:22

POSLE DRUGOG MISTERIOZNOG NESTANKA KIM SE POJAVIO U JAVNOSTI! Izneo novi vojni plan, podiže nuklearni kapacitet (VIDEO)

Vesti

POSLE DRUGOG MISTERIOZNOG NESTANKA KIM SE POJAVIO U JAVNOSTI! Izneo novi vojni plan, podiže nuklearni kapacitet (VIDEO)

Podeli vest

Severnokorejski lider Kim Džong Un izneo je na sastanku sa vojnim liderima novi plan za podizanje nuklearnih kapaciteta zemlje, javila je državna agencija KCNA

Sastanak Odbora za vojna pitanja vladajuće Radničke partije je prvo pojavljivanje u javnosti severnokorejskog lidera otkako je 2. maja prisustvovao svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju đubriva, nakon višenedeljni spekulacija u svetskim medijima o njegovom zdravlju.

Na fotografiji koju je danas agenciji prosledila vlada vidi se kako Kim govori na sastanku.

CNN navodi da fotografija nije datirana i da se njena autentičnost ne može potvrditi.

"OVO NIJE NORMALNO"! Nešto se dešava u Severnoj Koreji, već 3 nedelje od Kima ni traga, oglasili se analitičari...

KCNA nije izvestila o detaljima sastanka, ali je navela da su preduzete "ključne mere za značajno povećanje sposobnosti artiljerijskih jedinica Korejske narodne armije", kao i akcije kojima su strateške vojne snage stavljene u visok stepen pripravnosti".

U izveštaju se navodi da je Kim na sastanku potpisao sedam naredbi.

Naredbe se, prema izveštaju, odnose na povećanje odgovornosti i uloge najvećih vojnih obrazovnih institucija, reorganizaciju i vojnog komandnog sistema i unapređenja oficira na komandnim pozicijama.

- Sastanak je istorijska prekretnica od velikog značaja za podizanje borbene gotovosti revolucionarnih oružanih snaga - navela je KCNA.

Svetski mediji su tokom aprila spekulisali o Kimovom zdravlju, tvrdeći da se on nakon neuspele operacije nalazi u životnoj opasnosti ili da je mrtav.

Kim Džong Un pojavio se 2. maja u javnosti prvi put posle 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike severno od Pjongjanga, nakon čega se ponovo povukao iz javnosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija