• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

27.05.2020

17:25

NIJE VREME ZA SANKCIJE! Nemačka poslala poruku Amerima: IMAMO DRUGE PROBLEME!

Vesti

NIJE VREME ZA SANKCIJE! Nemačka poslala poruku Amerima: IMAMO DRUGE PROBLEME!

Podeli vest

Loš je tajming za širenje sankcija prema projektu "Severni tok 2" u ovom trenutku, postoje i drugi problemi, rekla je predstavnica za štampu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Marija Adebar

- Što se tiče sankcija, juče smo već rekli i mogu da ponovim: s naše tačke gledišta, sada nije dobar trenutak povećavati napetost i pretiti novim sankcijama, pred nama su i drugi problemi - rekla je Adebarova.

Odlazeći ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel prethodno je u intervjuu za nemački list „Handelsbalt“ rekao da bi američki Kongres vrlo brzo mogao da uvede nove sankcije protiv "Severnog toka 2", bez obzira na predizbornu kampanju u Americi.

Cilj novih sankcija je da se spreči da gasovod počne s radom. Kako bi to u praksi bilo realizovano, ambasador nije precizirao, ali jedna od mera mogle bi biti kazne za kompanije koje pružaju tehničku podršku gasovodu.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Gasovod će proći kroz teritorijalne vode ili isključivo ekonomske zone država duž obale Baltičkog mora: Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.  

KOGA ZANIMA MIŠLJENJE UKRAJINSKOG PATULJKA? Ambasador rekao da bi nemačko ukidanje sankcija Rusiji bio ŠAMAR za njih, Šreder ga pokopao!

Krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode, odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

Amerikanci se boje da će Evropska unija zavisiti od isporuke gasa iz Rusije i zato pokušavaju da osujete projekat i istovremeno stvore uslove za isporuku američkog tečnog naftnog gasa Evropi po većim cenama.

Nemačka je kritikovala sankcije Vašingtona protiv Rusije, a prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AD“, za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija