• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

28.05.2020

10:29

PENTAGON ZARAŽENIM INSEKTIMA HTEO DA NAPADNE RUSIJU?! Moskva raskrinkala tajnu operaciju u američkoj laboratorijii u Gruziji!

Vesti

PENTAGON ZARAŽENIM INSEKTIMA HTEO DA NAPADNE RUSIJU?! Moskva raskrinkala tajnu operaciju u američkoj laboratorijii u Gruziji!

Podeli vest

Uprkos saopštenjima Gruzije da laboratoriju „Ričard Lugar” u potpunosti finansira Tbilisi, istraživanja, zapravo, plaća Pentagon koji sprovodi eksperimente o primeni insekata kao prenosilaca opasnih bolesti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

„Uprkos izjavama da, navodno, vlada Gruzije u ‘potpunosti kontroliše i finansira’ ovu biološku laboratoriju, kao i istraživanja koja se u njoj vrše, činjenice pokazuju da njome rukovodi i finansira je vojska Sjedinjenih Američkih Država i strukture povezane s njom. U prilog tome idu i eksperimenti koji se sprovode u okviru ovog biološkog objekta o primeni insekata kao prenosilaca veoma opasnih bioloških agenasa i uzročnika infekcija, kao i opremanje municije otrovnim supstancama ili infektivnim agensima”, piše u saopštenju na sajtu ruskog ministarstva.

Navedeno saopštenje je odgovor na reakciju gruzijskog Ministarstva spoljnih poslova o „gruboj i agresivnoj dezinformaciji” Rusije.

Rusko ministarstvo naglašava da Tbilisi pokušava da odvrati pažnju od „vojno-biološke aktivnosti stranih država” u okviru Centra i želi da prikrije aktivnosti „Uprave za medicinska istraživanja kopnenih trupa SAD–Gruzija”, koja je dislocirana u Gruziji.

„Pozdravljamo iskazanu spremnost gruzijske strane da organizuje posetu ruskih stručnjaka Gruziji ‘u skladu sa predviđenim mehanizmom Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja (KBTO)’, iako podsećamo da je jedini instrument ‘arbitraže’ po Konvenciji, obaveza država učesnica da se ‘konsultuju i uzajamno sarađuju u rešavanju svih pitanja, koja mogu da nastanu u odnosu na ciljeve ili u vezi s ispunjavanjem odredbi KBTO’ (član V)”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije naglašava da poseta podrazumeva „bilateralni format”, bez priključivanja predstavnika drugih država. Rusija je spremna da napravi izuzetak za saradnike Pentagona, akreditovane u Centru „Lugar”.

ŠTA SE "KUVA" U TAJNIM AMERIČKIM LABORATORIJAMA U BLIZINI RUSIJE?! Ukrajinski opozicionar pokrenuo SKANDAL, šta 15 MISTERIOZNIH VIRUSOLOŠKIH CENTARA radi oko granica RF?!

 

 

„Od gruzijske strane očekujemo zvaničnu reakciju na našu notu od juna 2019. godine uz zahtev da se dostave neophodna pojašnjenja o modalitetu moguće posete”, dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Prethodno je direktor gruzijskog Centra za kontrolu nad bolestima Amiran Gamkrelidze izjavio da je laboratorija „Lugar” spremna da primi ruske stručnjake. Pre toga, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Moskva čeka od Tbilisija odgovor na zahtev o poseti ruskih stručnjaka Istraživačkog centra „Lugar”.

Ruska strana više puta je izrazila zabrinutost zbog aktivnosti Pentagona „u razmeštanju svojih biomedicinskih laboratorija u neposrednoj blizini ruskih granica“. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u tom smislu upozorilo je na takozvani „Istraživački centar za istraživanje javnog zdravlja R. Lugar“ u predgrađu Tbilisija, pod čijim pokroviteljstvom je „registrovano“ odeljenje za medicinska istraživanja kopnene vojske SAD.

Moskva smatra da američke i gruzijske vlasti pokušavaju da sakriju pravi sadržaj i fokus aktivnosti vojne jedinice američke vojske koja proučava posebno opasne zarazne bolesti. Gruzijska strana smatra da su bojazni nepotrebne i tvrdi da se laboratorija bavi isključivo naučnim istraživanjem.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 3 godine

Dve 'super sile" su se nasle nemocne pred obicnim virusom, i sad izmisljaju nebuloze da skrenu temu...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija