• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.05.2020

20:30

EU SE NIKAD NIJE SUOČILA SA OVAKVIM BESOM GRAĐANA! Mađari, Bugari, Italijani, Grci, Španci, Danci, Holanđani, Šveđani, Finci i Austrijanci... Odgovor Brisela na COVID 19 bio je sramotan!

Vesti

EU SE NIKAD NIJE SUOČILA SA OVAKVIM BESOM GRAĐANA! Mađari, Bugari, Italijani, Grci, Španci, Danci, Holanđani, Šveđani, Finci i Austrijanci... Odgovor Brisela na COVID 19 bio je sramotan!

Podeli vest

Čak 58 procenata ispitanih građana zemalje Evropske unije kaže da je tokom pademije COVID-19 imala finasijske poteškoće

Finansijske probleme su u najvećem broju prijavljivali stanovnici Mađarske, Bugarske, Italije, Grčke i Španije, dok su najmanje problema tokom pandemije iskusili Danci, Holanđani, Šveđani, Finci i Austrijanci, pokazuje istraživanje Evropskog parlamenta.

Istraživanje Evropskog parlamenta, sprovedeno od početka pandemije do kraja aprila 2020. godine, pokazuje da su se građani EU koji su prijavili finasijske probleme, najviše žalili na gubitak prihoda (30 odsto), nezaposlenost ili delimičnu nezaposlenost (23 odsto), nemogućnosti otplate stanarine ili kredita (14 odsto) dok je njih devet procenata ocenilo da je imalo probleme s kupovinom "hrane za pristojan život".

Jedan od deset Evropljana koji su se suočili s finansjskim problemima tokom pandemije kaže da je zatražio novčanu pomoć od familije ili prijatelja, a tri procenta navodi da su se našli pred bankrotstvom.

Čak 69 procenata ispitanika u istraživanju Evropskog parlamenta založilo se za jaču ulogu EU u rešavanju krize pandemoije COIOD-19, pri čemu je najviše podrške ovoj ideji bilo u Portugalu i Irskoj, a najmanje u Češkoj i Švedskoj.

Šest od deset ispitanika smatra da u EU tokom pandemije nije pokazano dovoljno solidarnosti među zemljma članicama, a njih 22 procenta kaže da je u potpunosti nezadovoljno stanjem solidarnosti u EU27.

SRBIJO, GLEDAJ I... ! RAT MEĐU ŠIPTARIMA SAMO ŠTO NIJE POČEO, ČEKA SE SAMO USTAVNI SUD I HAOS MOŽE DA POČNE! Duhanaj: Kurti neće otići bez nasilnog scenarija!

Najviše nezadovoljnih je u Italiji, Španiji i Grčkoj, a pokazani stepen evropske solidarnosti u njavećoj meri podržavaju Irci, Holanđani i Danci.

Tri od četiri ispitanika širom EU kaže da je "čulo, videlo ili čitalo" o merama koje EU preduzima kao odgovor na pandemoju COVID-19, a jedna trećina kaže da zna i koje su mere u pitanju.

Polovina (52 odsto) Evropljana koji navode da znaju o merama EU kaže da nije zadovoljno onim što je do sad učinjeno.

(VIDEO) OPET KLJUČA U CRNOJ GORI, MILOGORSKA POLICIJA PRESRELA KOLONU KUČA SA MOŠTIMA SVETOG ARSENIJA! Navodno zbog velike gužve na putu!

Najviše nezadovljnih je u Italiji, Španiji i Grčkoj, a slede i Austrija i Bugarska.

Među 42 procenta onih koji su zadovoljni EU odgovorom na pandemiju COVID-19 najviše je Holanđana, Finaca i Danaca, pokzauje istraživanje Evropskog parlamenta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Net

pre 3 godine

EU POMOĆ ZA OPORAVAK Hrvatska dobitnica, Europska unija daje 75 milijardi kuna ...Fond za oporavak EU težak je čak 750 milijardi eura, a Hrvatska je jedna od najvećih dobitnica sa 7,4 milijarde eura bespovratno i 2,6 milijardi eura zajmova....

Bane

pre 3 godine

Treba rasturiti tu nacističku bandu, novog Hitlera u suknji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija