• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo/Informer.rs

31.05.2020

08:00

"NEŽNI DIV" ČIJA JE SMRT UZDRMALA AMERIKU! Ko je bio Džordž Flojd, ČOVEK KOJI POSLE BRUTALNE TORTURE IZGUBIO ŽIVOT!

Vesti

"NEŽNI DIV" ČIJA JE SMRT UZDRMALA AMERIKU! Ko je bio Džordž Flojd, ČOVEK KOJI POSLE BRUTALNE TORTURE IZGUBIO ŽIVOT!

Podeli vest

Smrt Džordža Flojda zapalila je proteste širom SAD. Demonstranti u očaju traže obustavu policijskog nasilja. Reč je o nenaoružanom muškarcu afroameričkog porekla koji je nastradao prilikom hapšenja u Mineapolisu, kada je jedan policajac klečio na njegovom vratu duže od osam minuta, iako je Flojd ponavljao "Ne mogu da dišem"

Kada je pušten iz zatvora, preselio se u Mineapolis i želeo da tamo započne novi život. Znali su ga kao nežnog diva.

Rođen je u Severnoj Karolini pre 46 godina. Živeo u Hjustonu (Teksas). U Mineapolis se preselio pre nekoliko godina da nađe posao, navodi njegov prijatelj Kristofer Haris.

Znali su ga još i kao velikog Flojda. Bio je otac šestogodišnje devojčice koja živi u Hjustonu sa svojom mamom, Roksi Vašington. Ona je rekla za Hjustonsku hroniku da je Flojd bio dobar otac njihovom zajedničkom detetu - Đijani.

Za sobom je ostavio i devojku Kortni Ros, koja je izjavila da je slomljena posle gubitka.

- Jutrošnji prizor Mineapolisa u plamenu bi skrhao Flojda - rekla je za Star tribjun - Voleo je ovaj grad. Došao je ovamo i ostao zbog ljudi i prilike.

 

 

Bio je talentovan atleta, tokom školovanja odličan u baksetu i košarci. Jedan od njegovih školskih drugova, opisao ga je kao mirnu ličnost, nežnog duha.

Kako je majka njegove ćerke navela, Flojd ipak nije završio školu, već se posvetio hip-hopu. Bio je deo grupe Skrud Ap Klik. Kako se mučio da nađe posao, prešao je u Mineapolis u potrazi za zaposlenjem. Tu je već radio dva posla - vozio kombi i radio kao obezbeđenje jednog latinoameričkog restorana "Konga Latin bistro".

I ROĐENA ŽENA ŠUTNULA RASISTIČKOG UBICU U UNIFORMI! Supruga policajca zbog kojeg gori Amerika traži razvod!

Jedna od mušterija bistroa na svom Fejsbuk profilu je napisala da je više volela njegove zagrljaje od "običnih".

- Naljutio bi se ako ga ne biste pozdravili. Zaista je voleo svakog da vidi. Želeo je da se svi lepo zabave - rekla je ona.

Njegova sestra Bridžit opisala ga je kao čoveka koji bi za drugog skinuo košulju s leđa. Drugi njegov prijatelj napisao je na Fejsbuku: "Nežni div je dobio krila. Nisam imao priliku da ti kažem - Volim te!

Prema sudskim dokumentima, Flojd je bio optužen 2007. za oružanu pljačku kuće. Bio je osuđen na pet godina zatvora dve godine kasnije. Na nedavno postavljenom snimku na društvenim mrežama protiv nasilja i oružja: "Naša generacija je očito izgubljena".

U ponedeljak Flojd je skončao bio prikovan za zemlju, što je delo policajca Dereka Čuvina. Uhapšen je zato što je navodno koristio lažnu novčanicu od 20 dolara u radnji.

Na snimku hapšenja čuje se kako Flojd kaže da ne može da diše, pre nego što je podignut na nosila i odvezen u Hitnu. U bolnici je preminuo. Policajac Čuvin je optužen za ubistvo, a preostala trojica policajaca umešana u zločin, otpušteni su.

Bivša vlasnica bara u Mineapolisu posvedočila je da su obojica, i Flojd i Čuvin, bili zaposleni kao obezbeđenje u tom baru u isto vreme. Ona je kazala da se policajac bavio obezbeđenjem mimo dužnosti, te da nije znala da li su se poznavali, ali da je bila prilika kada su radili tokom iste večeri.

Kazala je i da je Čuvin često reagovao previše burno, te da je koristio biber sprej na ljudima.

- Ima kratak fitilj. Deluje uplašeno - kazala je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija