• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik/informer.rs

05.06.2020

16:02

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DEMONSTRANTI ZAPALILI POLICAJCA NASRED ULICE! Totalni haos u Gvadalahari ZBOG MEKSIČKOG DŽORDŽA FLOJDA!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DEMONSTRANTI ZAPALILI POLICAJCA NASRED ULICE! Totalni haos u Gvadalahari ZBOG MEKSIČKOG DŽORDŽA FLOJDA!

Podeli vest

Demonstranti su zapalili policajca u Meksiku tokom protesta zbog smrti meksičkog Džordža Flojda – pritvorenika koji je preminuo odmah posle hapšenja

Incident se dogodio u gradu Gvadalahari, prestonici meksičke države Halisko, prenosi RT.

Snimak koji se proširio društvenim mrežama prikazuje grupu policajaca na motociklima kako pokušavaju da rasteraju demonstrante.

U jednom trenutku, demonstrant sa maskom i naočarima za sunce na licu, polije po leđima jednog policajca i zapali ga.

Policajac pada sa motora, a njegove kolege i prolaznici pokušavaju da mu pomognu i ugase vatru.

Protesti u Meksiku su započeti posle smrti Đovanija Lopeza (30) koji je uhapšen nedaleko od Gvadalahare.

(VIDEO) TRENUTAK KADA JE IZREŠETAN BOSANAC U NJUJORKU! Urlici, sirene, rotacija, lekari se bore za život momka poreklom iz BiH!

Nekoliko sati posle hapšenja, on je odveden iz zatvora u bolnicu, gde je preminuo.

Njegov brat je objavio fotografije na kojima se vidi kako policija primenjuje silu dok hapsi Lopeza.

Pojavile su se informacije da je Lopez uhapšen jer nije nosio masku na javnom mestu, čime nije poštovao mere propisane u borbi protiv virusa korona. Međutim, vlasti su demantovale takve tvrdnje, a okolnosti se ispituju.

Zbog toga se Lopez naziva meksički Džordž Flojd, po mnogo poznatijoj žrtvi policijske brutalnosti iz američkog Mineapolisa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija