• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

09.06.2020

07:00

ŽIVI NOSTRADAMUS predvideo je sudbinu SSSR, a sad tvrdi da će se AMERIKA RASPASTI do 2020. godine

Vesti

ŽIVI NOSTRADAMUS predvideo je sudbinu SSSR, a sad tvrdi da će se AMERIKA RASPASTI do 2020. godine

Podeli vest

Johan Galtung, norveški sociolog koji je predvideo raspad Sovjetskog Saveza upozorio je da su SAD kao globalna sila u fazi ubrzanog pada — i da će se raspasti 2020. godine

Naučnik koji je bio nominovan za Nobelovu nagradu, učestvovao je 1980. godine na naučnoj konferenciji u Moskvi tokom koje je javno izjavio da će za deset godina Berlinski zid pasti, a da će SSSR da se raspadne.

Prema njegovom mišljenju, raspad je uslovilo nekoliko kontradikcija koje su postojale unutar sovjetskog sistema.

Govorimo o sukobu između saveza i njegovih partnera koji su želeli da steknu nezavisnost od Kremlja, sukobima između RSFSR i drugih republika unutar SSSR-a, koje su tražile veću autonomiju, stvaranju socijalističke buržoazije, prouzrokovane privilegijama partijske elite, razvojnom jazu između gradova i sela - precizirao je Galtung.

ŠOK! OVAJ SRPSKI POLITIČAR BIO JE MILJENIK MEDLIN OLBRAJT! Američka državna sekretarka pozvala ga da "POPRIČAJU NASAMO", a onda poslala...

SRAMOTA! AMERIKANAC VIKAO "ALAHU AKBAR" I IZBO POLICAJCA u Bruklinu, oni ga proglasili SRBINOM!

Foto: Printscreen You Tube

Moskovska javnost te godine nije puno obraćala pažnju na pomenutu izjavu. Međutim, Berlinski zid opstao je do 9. novembra 1989. godine, nakon čega raspad SSSR-a više nije mogao da se zaustavi.

Posle toga norveški naučnik stekao je popularnost u SAD, a Amerikanci su Galtunga nazvali živim Nostradamusom.

Norveški profesor, tačno je predvideo i druge istorijske događaje, među kojima su i protesti na Tjenanmenu u Kini i napad 11. septembra. Još 2000. godine predvideo je i da će se SAD kao globalna sila raspasti do 2025. godine. Međutim, za vreme Bušove administracije, Galtung je pomerio svoju prognozu za kolaps u SAD na 2020.

U društveno-naučnoj knjizi „Pad američke imperije —šta dalje“, 2009. godine precizirao je da će porast fašizma u Americi biti dominantan u periodu opadanja njene moći. Takođe je dodao da će odnos Amerike prema NATO-u ukazati da SAD prestaju da budu supersila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 3 godine

I treba da se raspadne jer je to neprirodna i nakaradna tvorevina.

Marcco

pre 3 godine

Šta posle pada SAD... pa jasno k'o dan... Deutschland, Deutschland über alles... dok se Kina ne digne na nivo stabilne super sile.

(VIDEO) NOVI ŠAMAR ZA NATO I AMERE! RUSKI SUPERTENK SE PRIPREMA ZA IZVOZ: Brojne zemlje žele da ojačaju svoje armije ovim vojnim čudom!
Planeta

(VIDEO) NOVI ŠAMAR ZA NATO I AMERE! RUSKI SUPERTENK SE PRIPREMA ZA IZVOZ: Brojne zemlje žele da ojačaju svoje armije ovim vojnim čudom!

Ruski revolucionarni tenk T-14 „Armata" dobio je dokumenta neophodna za izvoz, koji je planiran za 2021. godinu. Stručnjaci razmatraju koje tehnologije se mogu prodavati strancima, a koje napredne tehnologije će biti primenjene na tenku, namenjenom isključivo za rusku vojsku. „Militari voč" je naveo listu potencijalnih kupaca najmoćnijeg ruskog tenka

08.06.2020

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija