• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: independia

10.06.2020

18:49

MI NISMO ŽIVOTINJE! Čelnik njujorških policajaca: SVI POKUŠAVAJU DA NAS POSTIDE!

Vesti

MI NISMO ŽIVOTINJE! Čelnik njujorških policajaca: SVI POKUŠAVAJU DA NAS POSTIDE!

Podeli vest

Jedan od čelnika njujorških policajaca optužio je štampu za "zlostavljanje" policajaca. Majkl O'Meara, šef policijskog dobrotvornog udruženja države Njujork, u utorak je na konferenciji za novinare napao medije kao gluve i licemerne.

- Prestanite da se prema nama ponašate kao prema životinjama i razbojnicima. I počnite da se prema nama odnosite s nekim poštovanjem - rekao je O'Meara novinarima na skupu u Njujorku. On je dodao: "Nas niko ne pita. Povređeni smo. Odvratno je."

Na konferenciji je O'Meara - stojeći ispred policajaca koji su izgledali kao uglavnom belci u maskama - ustao protiv navoda mnogih Afroamerikanaca koji su se javili da kažu da se plaše sprovođenja zakona nakon ubistva Džordža Flojda.

- Svi smo čitali u novinama cele nedelje da su u crnoj zajednici majke zabrinute zbog toga što će njihova deca doći kući iz škole, a da ih policajac ne ubije. U kom svetu živimo? To se ne događa. To se ne događa! - rekao je O’Meara.

VI STE LJUDSKO SMEĆE! Kimova sestra iskalila bes: NE ZNATE NIŠTA O "NUKLEARNOM PITANJU" SEVERNE KOREJE!

Događa se. Stopa fatalnih pucnjava među crnim Amerikancima bila je daleko veća od bilo koje druge rase ili nacionalnosti, izveštava Istraživačko odeljenje za statistiku, za period između 2017. i 2020. Iako je tako, suđenja i osude policajaca u ovim slučajevima su retki.

Međutim, O'Meara je gurnuo narativ da je policija ta koja je žrtva.

- Svi pokušavaju da nas postide. Zakonodavci. Štampa. Svi nas pokušavaju da sramote što smo osramoćeni zbog svoje profesije - rekao je pre nego što je uzeo policijsku značku.

- Znate šta? Ovo nije umrljao neko u Mineapolisu. I dalje imaju sjaj na tome, i oni to rade - dodao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija