• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

11.06.2020

10:14

ITALIJANI SE KITE SRPSKIM PERJEM! Uzeli slike prirodnih lepota Srbije i predstavili ih kao svoje turističke destinacije!

Vesti

ITALIJANI SE KITE SRPSKIM PERJEM! Uzeli slike prirodnih lepota Srbije i predstavili ih kao svoje turističke destinacije!

Podeli vest

Za nacionalnu reklamnu kampanju italijanskog regiona Trentino-Alto Adiđe, za turističku sezonu po izlasku Italije iz blokade usled virusa korona, upotrebljene su fotografije Srbije, preneli su italijanski mediji

Dve od osam fotografija za turističku kampanju Trentina nastale su u Srbiji, a na jednoj od njih je Oblačinsko jezero, koje je, kako navodi portal trentotoday.it, „u srcu Balkana“.

Pored razočaranja mnogih u Trentinu zbog nesmotrenosti, ta greška izazvala je burne reakcije i zbog toga što fotografije nisu ekskluzivne već su preuzete sa onlajn servisa i mogu biti upotrebljene i u drugim kampanjama.

 

 

„Novi početak Trentina sa slikama Srbije“, naslov je teksta portala ildolomity.it koji ukazuje na grešku u kampanji kojom je jezero Kaldonaco predstavljeno fotografijom Oblačinskog jezera.

Lokalni mediji ističu da, uprkos gafu sa dve slike iz Srbije, ostalih šest upotrebljenih u reklamnoj ampanji jeste nastalo u Trentinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ante

pre 3 godine

Gdje vam je to Oblačinsko Jezero? Da zacrtam novu turu kad opet dođem u turistički posjet.. Na jesen, valjda će da otvore granice do tad :D

Jovan

pre 3 godine

Susjed, to vam je severno od Sjenice ( Pešterska visoravan), a na slici je Sjeničko jezero na reci Uvac.

Goran

pre 3 godine

Oblačinsko jezero ti je neznalico izmedju niša i prokuplja , zna se dobro za to jezero ali po meni je to više bara jer njegova najveća dubina nema ni 2,5 m, a i površina je veoma mala, naziv je dobilo po selu u kojem se nalazi Oblačina, a nastaje od krajkovačke reke selo /Krajkovac/ podno malog jastrebca, koja se zatim uliva u južnu moravu, to izletište oblačinsko jezero je pre 30 g. Više bilo poznato po bazenu za kupanje koji je izgradjen odmah do prirodnog jezra, jer toliki gradski bazen nije postojao u celoj jugoslaviji, možda i do dan danas samo što više nema ko to da obnovi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija