• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

12.06.2020

15:35

NEMA POLICIJE, NEMA MIRA! Francuska policija maršom protestuje protiv odluke Vlade da im se zabrani "GUŠENJE" osumnjičenih! (VIDEO)

Vesti

NEMA POLICIJE, NEMA MIRA! Francuska policija maršom protestuje protiv odluke Vlade da im se zabrani "GUŠENJE" osumnjičenih! (VIDEO)

Podeli vest

Francuska policija je marširala u znak protesta kroz centralni Pariz, naglasivši da ih vlada uskraćuje mehanizma koji može da im spasi život svojom novom zabranom gušenja i pritiska na grudi, izrečenom usled smrti Džordža Flojda u Americi

Francuski policijski sindikat organizovao je jutros protestni marš od Trijumfalne kapije do bulevara Jelisejskih polja, a desetine policijskih vozila okupilo se ispred jedne od najvećih znamenitosti u Parizu.

Jedan kombi nosio je plakat na kome su prikazane povrede koje su policajci zadibijali za vreme dužnosti i reči: "Ko povređuje koga?" Drugi slogan je tražio objašnjenje zašto niko ne govori o mržnji i fizičkom nasilju nad policijom.

Vozila i policajci su se kretali bulevarom. Pred povorkom je nošen veliki poster na kome je pisalo "Nema policije, nema ni mira".

Protest, koji je organizovala Nacionalna alijansa policije, dolazi kao odgovor na odluku koju je ranije ove nedelje doneo ministar unutrašnjih poslova Kristofer Kastaner, a koja zabranjava upotrebu nekih odvraćajućih tehnika. Francuskoj policiji je rečeno da ne mogu koristiti gušenje tokom hapšenja niti da izvrše pritisak na grudi osumnjičenog.

U četvrtak su policajci širom Francuske simboličnom gestom bacili lisice na zemlju.

Francuska je među zapadnim državama koje su pogodili protesti zbog smrti Džordža Flojda u Americi. Policija u Francuskoj ima dugu istoriju optužbi za brutalnost i preteranu upotrebu sile protiv demonstranata.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija