• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.06.2020

12:52

EVROPA NEĆE BITI SATELIT JENKIJA! Nemačka predlaže uvođenje sankcija američkim senatorima!

Vesti

EVROPA NEĆE BITI SATELIT JENKIJA! Nemačka predlaže uvođenje sankcija američkim senatorima!

Podeli vest

Šef komiteta za energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst predložio je da Berlin uvede sankcije protiv američkih senatora koji su inicirali novi set sankcija protiv gasovoda "Severni tok 2"

- Nemačka je dužna da iskoristi svoje predsedovanje Savetom Evrope kako bi inicirala diskusiju o tome da li je Evropa postala satelit SAD, budući da to nije samo pitanje Nemačke. Moramo prestati samo da pričamo o tome i da delujemo odlučno - rekao je on.

Prema rečima Ernsta, sankcija, koje je najavila Amerika protiv gasovoda "Severni tok 2" predstavljaju "loše sredstvo ekonomske politike, zbog čega bi trebalo zapitati se i o uvođenju dažbina na uvoz američkog gasa", naglasio je on.

- Ne samo dažbina, već i o uvođenju sankcionih mera protiv američkih senatora koji su predložili ove mere - dodao je.

Podsetimo, prethodno je nemačko Ministarstvo ekonomije objavilo izveštaj u kojem navodi da su nove sankcije SAD protiv „Severnog toka 2“ sporne prirode, kao i da bi prema novim formulacijama zakona o sankcijama, čak i nemački državni organi koji se bave administrativnim aktivnostima vezanim za gasovod, mogli da budu kažnjeni.

Inače, novi zakon predviđa kazne ne samo za kompanije koje stavljaju na upotrebu brodove za polaganje cevi, već i za kompanije čiji se brodovi bave drugim aktivnostima vezanim za gasovod.

Pored toga, sankcije prete kompanijama koje osiguravaju brodove za polaganje cevi i firmama koje se bave sertifikacijom gasovoda, navodi list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija