• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.06.2020

09:49

SKANDAL U ČILEU! Zbog kompjuterske greške više od 31.000 slučajeva korone NIJE PROCESUIRANO!

Vesti

SKANDAL U ČILEU! Zbog kompjuterske greške više od 31.000 slučajeva korone NIJE PROCESUIRANO!

Podeli vest

Greška u kompjuterskom sistemu u Čileu dovela je do propusta više od 31.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, ili gotovo šestine dosadašnjeg ukupnog broja, rekli su zdravstveni zvaničnici

Slučajevi, otkriveni tokom pregleda baza podataka ministarstva zdravlja, potvrđeni su sredinom marta, kada je epidemija počela u Čileu, saopštile su u utorak vlasti.

- Otkrili smo da postoji značajan broj ljudi koji nisu obavešteni ili čiji status nije procesuiran - rekao je novinarima doktor Rafael Araos, član stručnog odbora koji savetuje vladu, prenosi Rojters.

 

 

- Ova grupa neprijavljenih slučajeva ima pozitivne PCR testove pa se stoga ubrajaju u potvrđene slučajeve - rekao je Araos. Do konfuzije je došlo usled velikog povećanja broja slučajeva kojih je prosečno preko 5000 dnevno.

Čile je danas prijavio ukupno 184.449 infekcija i 3.383 smrtna slučaja od ove bolesti. Dodatnih 31.412 slučajeva koje su vlasti otkrile biće dodeljene ukupnom zbiru Čilea sutra, rekao je Araos.

Južna Amerika postala je novi epicentar globalne epidemije korona virusa, a Čile, Peru i Brazil su posebno teško pogođeni. Čile je juče produžio vandredno stanje koje traje od sredine marta za dodatnih 90 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija