• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2020

23:20

NEMAC POKUŠAO DA IZVEDE VELIKU PREVARU! Pustio da mu voz iseče ruku! Da bi dobio pare od osiguranja!

Vesti

NEMAC POKUŠAO DA IZVEDE VELIKU PREVARU! Pustio da mu voz iseče ruku! Da bi dobio pare od osiguranja!

Podeli vest

Kristijan V. (45) iz Dortmunda namerno stavio levu ruku na šine kad je voz kretao iz stanice da bi dobio sedam miliona evra odštete od osiguranja. Osuđen je na dve i po godine zatvora

Nemac Kristijan V. (45) iz Dortmunda namerno je pustio da mu voz iseče ruku kako bi dobio sedam miliona evra od osiguranja. Tvrdio je da se incident slučajno dogodio, ali mu niko nije poverovao, te je na suđenju dokazano da je izveo prevaru. Osuđen je u utorak na dve i po godine zatvora i neće dobiti ni centa.

Devet polisa

Kristijan, koji se bavi trgovinom na veliko, ostao je bez ruke 31. oktobra 2018. Rekao je da je slučajno pao na šine i da mu je onda voz, koji je kretao iz stanice, prešao preko leve ruke. Čim su ga odveli u bolnicu, gde su mu sanirali povrede, poslao je pismo osiguravajućoj kući, u kojem je tražio milionsku odštetu. Njegovo objašnjenje je, međutim, bilo sumnjivo agentima osiguranja, pa su rešili da provere celu priču. Otkriveno je da je Kristijan za kratko vreme uzeo čak devet osiguravajućih polisa, koje pokrivaju nesrećne slučajeve, što je bilo ekstremno sumnjivo, a ispostavilo se i da nesreća nije mogla da se dogodi na način na koji je on opisao. Zato ga je osiguravajuća kuća tužila.

PREDIZBORNA PREVARA LOKALNOG MOĆNIKA! Svoju fabriku predstavio kao švajcarsku investiciju!

Foto: Tannjug/AP

Na suđenju je otkriveno da je Kristijan u gluvo doba noći otišao na železničku stanicu Nordboge, noseći sa sobom ćerkin trotinet. Spustio je trotinet kod šina, između voza koji je trebalo da krene i stanične platforme, i seo na njega kako bi bio što bliže kompoziciji. Spustio je levu ruku na šine i sačekao da voz "Regional ekspres" krene u 3.23 časa. Kad je kompozicija krenula, njeni točkovi su počeli da seku Kristijanovu ruku. On je zaurlao od bolova, te je mašinovođa momentalno zaustavio voz. Teško povređeni Kristijan hitno je odvezen u bolnicu, gde su lekari morali da mu amputiraju celu levu ruku.

I policiji bio sumnjiv

Dok se oporavljao u bolnici policija ga je ispitala o incidentu, ali mu ni pripadnici snaga reda nisu poverovali u priču. Kasnije su svoje sumnje izneli osiguravajućoj kući, koja je pokrenula sudski proces.
Kristijan je na kraju u sudnici priznao da je izveo prevaru kako bi dobio milionsku odštetu od osiguranja.

Lagao da ga je napao krokodil

Nemački mediji navode da je Kristijan V. i ranije pokušavao sebe da osakati kako bi dobio pare od osiguranja.
- Pre nekoliko godina pokušavao je da odseče sebi levu ruku i da to predstavi kao nesreću. Otišao je sa porodicom na letovanje u Australiju, gde je sam sebi naneo povrede mašinom koja izbacuje eksere, a rekao je da ga je napao krokodil. U to, takođe, niko nije poverovao - pišu nemački mediji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija